ΚΟΣΜΟΣ

Μπ.Ομπάμα: Πιστεύω ότι υπήρξε ρωσική παρέμβαση στις εκλογές

Μπ.Ομπάμα: Πιστεύω ότι υπήρξε ρωσική παρέμβαση στις εκλογές
REUTERS/Carlos Barria

Την ανησυχία του σχετικά με την στάση που κρατούν οι Ρεπουμπλικάνοι απέναντι στις αποκαλύψεις των μυστικών υπηρεσιών για ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικάνικες εκλογές εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, που θα μεταδοθεί την Κυριακή, ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε ότι πιστεύει την έκθεση που του παρουσιάστηκε σχετικά με τις ρωσικές κινήσεις και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην στάση που κρατά το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

«Πιστεύω ότι είναι αλήθεια πως οι Ρώσοι είχαν σκοπό να επέμβουν και επενέβησαν», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε:

«Θα είμαι ειλικρινής, ένα από τα πράγματα για τα οποία ανησυχώ είναι ο βαθμός στον οποία είδα πολλά σχόλια τώρα τελευταία από Ρεπουμπλικάνους, ειδικούς ή πολιτικούς σχολιαστές που φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον (Ρώσο πρόεδρο) Βλαντίμιρ Πούτιν από τους συμπολίτες τους, διότι αυτοί οι συμπολίτες είναι Δημοκρατικοί. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται».

Ερωτώμενος για το αν περιγράφει τον αντικατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ, που έχει πολλάκις εκφράσει τις αμφιβολίες του σχετικά με την ρωσική προέλευση των κυβερνοεπιθέσεων δήλωσε: «Θα πω αυτό που είπα και μετά τις εκλογές. Πρέπει να θυμηθούμε ότι είμαστε στην ίδια ομάδα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι στην ομάδα μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ