ΚΟΣΜΟΣ

Ιερουσαλήμ: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος - νεκροί και τραυματίες (vid)

Ιερουσαλήμ: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος - νεκροί και τραυματίες (vid)
REUTERS/Ronen Zvulun

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 13 άτομα ακόμα τραυματίστηκαν όταν φορτογό έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου, στην Παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, μεταδίδει το Reuters. 

«Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο ισραηλινό ραδιόφωνο, ενώ υπήρχαν αναφορές για πτώματα που κείτονται στο δρόμο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ακόμα ότι ο Παλαιστίνιος οδηγός του οχήματος, πυροβολήθηκε από τις Αρχές και αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι έχασε τη ζωή του.

Πληροφορίες ακόμα αναφέρουν ότι το φορτηγό είχε ως στόχο Ισραηλινούς στρατιωτικούς που αποβιβάζονταν από ένα λεωφορείο, το οποίο φαίνεται και στις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στο Twitter από το σημείο του συμβάντος.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο δράστης της επίθεσης ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού κράτους:

Γνωρίζουμε την ταυτότητα του δράστη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους. ΄Εχουμε αποκλείσει την Τζαμπέλ Μουκαμπάρ, τη συνοικία απ΄όπου προέρχεται και πραγματοποιούμε και άλλες ενέργειες στις οποίες δεν θα αναφερθώ λεπτομερώς.

Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της επίθεσης:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ