Έρευνα: Η προαγωγή… βλάπτει σοβαρά την υγεία
Πηγή: REUTERS/Neil Hall

Νομίζετε ότι αν πάρετε προαγωγή στη δουλειά σας θα είστε πιο ευτυχισμένοι; Ρίξτε μια ματιά στην έρευνα που ακολουθεί και ίσως αλλάξετε γνώμη.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, με την προαγωγή θα βελτιωθούν τα οικονομικά μας ωστόσο, θα κάνει επιβαρυνθεί η υγεία μας. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες, μελετώντας 1.400 άνδρες και 2.000 γυναίκες, για έξι χρόνια, κατάληξαν στο συμπέρασμα ότι η προαγωγή βλάπτει σοβαρά την υγεία, καθώς όταν τους ζήτησαν να χαρακτηρίσουν την κατάσταση που βρίσκονται επαγγελματικά, οικονομικά, ψυχολογικά και σωματικά, εκείνοι που προχώρησαν επαγγελματικά, δήλωναν πως αρρώσταιναν περισσότερο και πως ένιωθαν περισσότερο στεναχωρημένοι.

Όσο περνούν τα χρόνια και σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την προαγωγή, η κατάσταση της υγείας βελτιώνεται καθώς προσαρμόζονται στα νέα τους – πιο απαιτητικά – καθήκοντα.

«Το να πάρεις προαγωγή συχνά σημαίνει περισσότερες ώρες εργασίας και μεγαλύτερες ευθύνες. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία σου, τουλάχιστον μέχρι να προσαρμοστείς. Δεν είναι όλοι κατάλληλοι για προαγωγή», ανέφερε ο καθηγητής Κάρι Κούπερ, ειδικός στην ψυχολογία των οργανισμών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στην Daily Mail.


Διαβάστε επίσης

Μαλαισία: Τσάντες, κοσμήματα και χρήματα κατασχέθηκαν στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού

Ενρίκε Ιγκλέσιας και Κριστιάνο Ρονάλντο βοηθούν τα παιδιά με καρκίνο

Ιός Έμπολα: «Πολύ υψηλό» το επίπεδο κινδύνου στο Κονγκό

Μυστηριώδης αύξηση στη χημική ουσία που καταστρέφει το όζον