ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στη Σμύρνη: Ένας αδέσποτος σκύλος θρηνεί τον αστυνομικό φίλο του

Έκρηξη στη Σμύρνη: Ένας αδέσποτος σκύλος θρηνεί τον αστυνομικό φίλο του
Hurriyet

Μια άλλη πτυχή της τρομοκρατικής επίθεσης στα δικαστήρια της Σμύρνης έρχεται στο φως στη δημοσιότητας, που λίγο πολύ θυμίζει την ιστορία της ταινίας Χάτσικο.

Ο αστυνομικός Φετχί Σεκίν, που σκοτώθηκε στο σημείο από τα πυρά των δραστών, φαίνεται πως είχε έναν αδέσποτο τετράποδο φίλο τον οποίο και τάιζε καθημερινά. Έναν πιστό σκύλο ο οποίος παραμένει στο σημείο που ο αστυνομικός έχασε τη ζωή του. Στέκεται θλιμμένος πάνω από τα λουλούδια που έχουν αφήσει πολίτες στη μνήμη του Σεκίν και δεν κουνιέται, μάλλον περιμένοντας ο παλιός του φίλος να ξαναέρθει.

Ο αστυνομικός εργαζόταν στα δικαστήρια της Σμύρνης επί δέκα χρόνια έως την ημέρα της επίθεσης και φρόντιζε τον αδέσποτο Ζεϊτίν, αναφέρει η Χουριέτ. Μάλιστα, βιντεοσκοπημένο υλικό από την επίθεση δείχνει τον Ζεϊτίν να τρέχει πίσω από τον Σεκίν κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Φίλοι του νεκρού αστυνομικού δήλωσαν ότι αγαπούσε τα ζώα σχεδόν όσο και τους ανθρώπους.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε την οικογένεια του αστυνομικού προκειμένου να τους εκφράσει τα συλλυπητήριά του και είπε πως ο Σεκίν, με τη θυσία του, απέτρεψε μια σφαγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ