ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν γιόρτασε και φέτος «αθόρυβα» τα γενέθλιά του (Pics)

Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν γιόρτασε και φέτος «αθόρυβα» τα γενέθλιά του (Pics)
Reuters

«Αθόρυβα» γιόρτασε τα γενέθλιά του ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στις 8 Ιανουαρίου.

Αν και όλο το έθνος γνωρίζει πότε γεννήθηκε ο νεαρός ηγέτης, ο Κιμ κρύβει την ηλικία του γι’ αυτό και αποφεύγει να γιορτάζει τα γενέθλιά του.

Ο Κιμ ο οποίος υπολογίζεται ότι είναι 33 ή 34 ετών, είναι ο νεότερος Αρχηγός Κράτους παγκοσμίως καθώς ανέλαβε την εξουσία μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον Δεκέμβριο του 2011.

Capture1a

Η μοναδική φορά που γιόρτασε τα γενέθλιά του αφότου ανέλαβε τα ηνία της χώρας ήταν το 2014, όταν προσκάλεσε τον Ντένις Ρόντμαν για να παίξει σ’ ένα τουρνουά μπάσκετ προς τιμήν του.

Ο Κιμ που έχει και το βαθμό του στρατηγού, επανεξελέγη βουλευτής στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 9 Μαρτίου 2014, με 100% των ψήφων.

Capture1c

Συμφώνα με όσα έχουν διαρρεύσει φοίτησε τρία χρόνια σε δημόσιο σχολείο της Ελβετίας, εμφανιζόμενος ως ο γιος Κορεάτη διπλωμάτη υπό διαφορετικό όνομα.

Capture1b

Με την επιστροφή του στην Βόρεια Κορέα, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ τον έβαλε στην στρατιωτική ακαδημία Πιονγκγιάνγκ. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κιμ Ίλ-σονγκ όπου σπούδασε Φυσική, καθώς και στην Στρατιωτική Ακαδημία Κιμ Ίλ-σονγκ.

(Πηγή φωτογραφιών: Korean Central News Agency)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ