ΚΟΣΜΟΣ

Ο 88χρονος που έχει βρει το νόημα της ζωής στο… πλέξιμο! (pics)

Ο 88χρονος που έχει βρει το νόημα της ζωής στο… πλέξιμο! (pics)
CBC News

Έχει μετατρέψει το σαλόνι του σε εργαστήριο πλεξίματος και κάνει χιλιάδες άτομα πολύ ευτυχισμένα. Ο λόγος για τον 88χρονο Bob Rutherford, ο οποίος μαζί με την παρέα του πλέκει κάλτσες και στην συνέχεια τις δωρίζει σε ιδρύματα. Το πλέξιμο έχει δώσει σκοπό στην ζωή του και του προσφέρει την συντροφικότητα που τόσο του έλειπε απ’ όταν έμεινε χήρος.

Ο κ. Rutherford έχει μέχρι στιγμής πλέξει 10.000 ζευγάρια κάλτσες και έχει δωρίσει κάθε ένα σε κοινωφελή σκοπό. «Όταν η γυναίκα μου πέθανε το 2010, ένιωσα την απώλεια που νιώθουν όλοι και δεν είχα με τι να ασχοληθώ», είπε ο Rutherford. «Ο γιος μου, μου είπε ‘αν θέλεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου, βοήθησε κάποιον άλλον».

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα. Ο κ. Rutherford είχε φτιάξει τις μηχανές πριν πολλά χρόνια, αλλά δεν τις είχε χρησιμοποιήσει ποτέ. Τις έβγαλε από το υπόγειο του και ξεκίνησε να πλέκει ασταμάτητα.

Ο γιος του τον βοηθά να βρει χρήματα για το μαλλί και ο ίδιος δηλώνει πως είναι πολύ απλή η δουλειά του καθώς «το μαλλί έρχεται στην πόρτα μου και εγώ το πλέκω».

Ονομάζει το σαλόνι του «Socks by Bob» (κάλτσες από τον Bob) και δεν παίρνει τα εύσημα για όλη την δουλειά καθώς έχει την πολύτιμη βοήθεια μερικών φίλων.

plek

(CBC News)

Η ομάδα περιλαμβάνει τον 92χρονο Glynn Sully, τον 85χρονο George Slater και τον «μικρό» της παρέας, όπως τον ονομάζουν, τον 65χρονο Barney Sullivan. «Είναι πολύ νέος, 65 ετών μάλλον», λέει ο Rutherford. «Είναι πολύ καλή παρέα».

Τον τελευταίο χρόνο η ομάδα έχει φτιάξει πάνω από 2.000 ζευγάρια κάλτσες και η συντροφικότητα που νιώθει εντός της παρέας είναι που κάνει τον Rutherford να συνεχίζει να πλέκει.

Οι κάλτσες του δίνουν ένα σκοπό ζωής. «Πολλοί από μας μεγαλώνουμε, καθόμαστε στο σπίτι και βλέπουμε τους τοίχους, χωρίς να κάνουμε τίποτα». «Το Socks by Bob έχει δώσει νόημα στη ζωή μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ