Ρωσία: Νιέτ... πληροφορίες για Τραμπ
Πηγή: Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

«Η Ρωσία δεν έχει στη διάθεσή της φακέλους με πληροφορίες που να διακυβεύουν τη φήμη του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ» ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, χαρακτηρίζοντας τα σχετικά με την προ εβδομάδος ενημέρωση των επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών προς τους Ομπάμα και Τραμπ προϊόν μιας «απόλυτης παραποίησης» που έχει στόχο να βλάψει τις διμερείς σχέσεις με την Ουάσινγκτον.

Διαβάστε επίσης

«Το Κρεμλίνο δεν έχει στην κατοχή του 'kompromat' για τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χρησιμοποιώντας έναν όρο που χρησιμοποιείτο την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης για να χαρακτηριστούν οι ενοχοποιητικές πληροφορίες που συλλέγονταν σε βάρος προσώπων τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενα εκβιασμού.

«Πρόκειται για την απόλυτη παραποίηση. Η κατασκευή ψευδών αυτού του είδους συνιστά προφανή απόπειρα να ζημιωθούν οι διμερείς μας σχέσεις πριν από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τάσσεται υπέρ μιας προσέγγισης με τη Μόσχα» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

Ορισμένοι άνθρωποι πυροδοτούν αυτήν την υστερία. Το Κρεμλίνο δεν επιδιώκει να εξασφαλίσει 'kompromat'.

 

Διαβάστε επίσης:

Επέλαση πληροφοριών made in Russia - «Κυνήγι μαγισσών», λέει ο Τραμπ


Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: 62χρονος σκότωσε την κόρη και τη νύφη του σε εστιατόριο

Έξι πυρηνικά υποβρύχια θα κατασκευάσει η Ρωσία μετά το 2023

Το Πεντάγωνο «ετοιμάζει» την απάντησή του στο Ιράν - Οι όροι των ΗΠΑ για μια νέα συμφωνία

«Η Κίνα θα αγοράσει τεράστιες ποσότητες αμερικανικών γεωργικών προϊόντων» λέει ο Τραμπ