Ατύχημα σε πυρηνικό σταθμό στο Βέλγιο
Πηγή: Twiiter

Η λειτουργία του αντιδραστήρα Doel 4 του πυρηνικού σταθμού του Ντοέλ στο βόρειο Βέλγιο διεκόπη αυτομάτως έπειτα από τον τραυματισμό ενός ανθρώπου στο μη πυρηνικό τμήμα του σταθμού, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Electrabel που διαχειρίζεται τον σταθμό στο AFP.

Διαβάστε επίσης

«Τώρα κάνουμε ανάλυση για να διαπιστωθούν τα αίτια του περιστατικού που σημειώθηκε την Τρίτη. Η λειτουργία σταμάτησε αυτομάτως. Πρόκειται για έναν μηχανισμό ασφαλείας», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της εταιρείας, η οποία είναι θυγατρική της γαλλικής Engie.

«Η διακοπή προκάλεσε αποδέσμευση υδρατμού και ένα μέρος αυτού έφτασε στην αίθουσα των μηχανημάτων όπου βρισκόταν ένας εργαζόμενος», συνέχισε η εκπρόσωπος.

Σήμερα προβλέπεται η επαναλειτουργία του Doel 4, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις της Electrabel.

Ο Doel 4 είναι ο πιο καινούργιος από τους 4 αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού του Ντοέλ, ο οποίος βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βόρεια της Αμβέρσας. Αυτός κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ενώ οι δύο πρώτοι αντιδραστήρες του σταθμού είχαν κατασκευαστεί στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Οι γειτονικές χώρες του Βελγίου, η Γερμανία (η οποία έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει σταδιακά την πυρηνική ενέργεια), η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο έχουν επανειλημμένως εκφράσει ανησυχίες όσον αφορά το θέμα των πολλών πεπαλαιωμένων πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας.

Εκτός από τον σταθμό στο Ντοέλ, το Βέλγιο διαθέτει έναν πυρηνικό σταθμό στο Τιχάνζ, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη μεθόριο με τη Γερμανία.


Διαβάστε επίσης

Ατύχημα Αίγιο: Φταίει το «κακό μάτι» λέει ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ

Αίγιο: Εκτροχιάστηκε εναέριο τρένο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μια μητέρα με τα παιδιά της (pics)

«Όχι» στην πυρηνική ενέργεια λέει το Βέλγιο

Νέο ορειβατικό ατύχημα στον Όλυμπο - Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων