ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία «πέθανε» την Ελισάβετ. Τα δημοσιεύματα που πάγωσαν το Μπάκινγχαμ

Η Ρωσία «πέθανε» την Ελισάβετ. Τα δημοσιεύματα που πάγωσαν το Μπάκινγχαμ

Kαθόλη τη διάρκεια των εορτών μια λεγεώνα από ψεύτικα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ "μετά από ασθένεια".

Στην ιστοσελίδα Royal.uk τα screenshot από τα online δημοσιεύματα που ήθελαν την Ελισάβετ νεκρή συνοδεύονται ακόμη και από φωτογραφίες επικήδειου λόγου από το Παλάτι. "Ο Πρίγκιπας Κάρολος με λύπη του ανακοινώνει ότι..." δείχνουν σε μια επιστολή που είναι ακόμη ένα ψεύτικο δημοσίευμα στην παράδοση των fake news που σαρώνουν το διαδίκτυο.

Η εφημερίδα Izvestia που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο ανέφερε ότι "η μη έγκαιρη διάψευση από το Παλάτι έκανε πολλούς να υποθέσουν ότι το Παλάτι απλά προετοιμαζόταν για όλα όσα πρέπει να συμβούν προτού ανακοινωθεί επίσημα ο θάνατος της βασίλισσας".

Το ταξίδι στο Sandringham που δεν έγινε απλά έδωσαν ακόμη περισσότερη τροφή στο ρωσικό διαδίκτυο να πεθάνει την Ελισάβετ που έχει μείνει στο θρόνο περισσότερο από κάθε πρόγονο της.

Η ιστοσελίδα Life.ru έγραψε ότι σε επικοινωνία με το Buckingham το νέο διαψεύστηκε ωστόσο η είδηση αναπαράχθηκε, ακόμη και ως ψεύτικη από το επίσημο τηλεοπτικό κανάλι του Υπουργείου Αμύνης της χώρας, Zvezda.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα tabloid της Ρωσίας Komsomolskaya Pravda δημοσίευσε ότι "το επίσημο site του Παλατιού ανέβασε την είδηση του θανάτου της Ελισάβετ για να την κατεβάσει λίγο αργότερα. Ωστόσο το κακό είχε ήδη γίνει. Οι χρήστες των social media θεώρησαν ότι η βασίλισσα πέθανε και διαμοιράστηκαν τα screenshot".

elizabeth.10.1.1

Για πολλούς αυτή είναι ακόμη μια προσπάθεια της βιομηχανίας των ψεύτικων ειδήσεων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να προκαλούν ζαλάδα σε όλα όσα συμβαίνουν ή όχι στον κόσμο των ισχυρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ