Τουρκία: Εισαγγελέας ζητά ισόβια καταδίκη βουλευτή της αντιπολίτευσης
Πηγή: twitter/@trthaber

Την ισόβια καταδίκη του δημοσιογράφου και βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ενίς Μπερμπέρογλου ζήτησε ο εισαγγελέας Μεχμέτ Γεσίλκαγια, σχετικά με την δημοσίευση πληροφοριών για τις νταλίκες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, που μετέφεραν πυρομαχικά στη Συρία.

Διαβάστε επίσης

Συγκεκριμένα ζήτησε την καταδίκη του με την κατηγορία πως «αποκάλυψε και δημοσίευσε για πολιτική σκοπιμότητα ή στρατιωτική κατασκοπεία πληροφορίες που θα έπρεπε να παραμείνουν μυστικές, για την ασφάλεια του Κράτους και εσωτερικά πολιτικά οφέλη».

Οι κατηγορούμενοι Τζαν Ντουντάρ, Ερντέμ Γκιούλ και Ενίς Μπερμπέρογλου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με αδιευκρίνιστο τρόπο έλαβαν τις εικόνες και τα έγγραφα από μέλη της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ/PDY και τις αποκάλυψαν για την επίτευξη πολιτικών στόχων.

Ο εισαγγελέας ζήτησε ακόμη την επιβολή ποινών κάθειρξης από 7,5 έως και 15 χρόνια στους τρεις κατηγορούμενους επειδή «αν και δεν είναι μέλη της οργάνωσης, την βοήθησαν εν γνώσει τους και με ελεύθερη βούληση».

Στην δίκη που διεξάγεται στο 14ο κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν παρών ο Τζαν Ντουντάρ που βρίσκεται εκτός Τουρκίας.


Διαβάστε επίσης

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην αλ Χάρα

Εκλογές Τουρκία: Οι απαντήσεις σε πέντε φλέγοντα ερωτήματα πριν τις «διπλές» κάλπες

Συρία: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί του συνασπισμού των ΗΠΑ με νεκρούς και τραυματίες

DW: Δύσκολες ημέρες για τον Ερντογάν, μπορεί ακόμη και να χάσει τις εκλογές