Συνολικά 65 νεκροί από το κύμα ψύχους στην Ευρώπη
Κακοκαιρία στην Βουλγαρία - Πηγή: REUTERS/Stoyan Nenov

Τουλάχιστον επτά άτομα έχουν χάσει την ζωή τους στην Βουλγαρία από το κύμα ψύχους, που πλήττει εδώ και μια εβδομάδα την Ευρώπη. Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στην Ευρώπη ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων στους 65.

Διαβάστε επίσης

Τα πιο πρόσφατα θύματα του κύματος ψύχους από την 6η Ιανουαρίου και τον θάνατο 2 Ιρακινών προσφύγων σε μια χιονοθύελλα, ήταν ένα ζευγάρι ηλικίας περίπου 50 ετών που υπέστη χθες δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα που εισέπνευσαν από μια ελαττωματική ξυλόσομπα, σε χωριό στο νότιο τμήμα της χώρας.

Με τους νεκρούς αυτούς ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνολικά στην Ευρώπη ανέρχεται σε 65 σε διάστημα μίας εβδομάδας, η πλειονότητα των οποίων στην Πολωνία.

Η Βουλγαρία, όπου το θερμόμετρο έφθασε στους -18 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα Σόφια, έσπασε το ρεκόρ των τελευταίων 20 ετών στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε η υπουργός Ενέργειας Τεμενούζκα Πέτκοβα.

bulgaria2

(Η κατάσταση στην Βουλγαρία/REUTERS/Stoyan Nenov)

Το κύμα ψύχους από την Σκανδιναβία πλήττει εδώ και ημέρες το μεγαλύτερο τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου, προκαλώντας τον θάνατο ανθρώπων στην κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ιταλία. 

bulgaria1

(Η κατάσταση στην Βουλγαρία/REUTERS/Stoyan Nenov)

 Διαβάστε ακόμη:

Βουλγαρία: 770 πόλεις στο σκοτάδι...

 


Διαβάστε επίσης

Ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός της Πολωνίας ο Ματέους Μοραβιέτσκι

Κακοκαιρία πλήττει τις Βρυξέλλες: Ακυρώθηκαν πτήσεις - Ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες

Δεύτερη μέρα στα «λευκά» η Ευρώπη - Πέρασαν τα χειρότερα λένε οι Αρχές

Σαν Χουάν: Το υποβρύχιο καταστράφηκε μέσα σε 40 μιλισεκόντ - Ακαριαίος θάνατος του πληρώματος