ΚΟΣΜΟΣ

Λιποθύμισαν 40 μαθητές λόγω ζέστης στη Βρετανία

Λιποθύμισαν 40 μαθητές λόγω ζέστης στη Βρετανία
Φωτογραφία αρχείου Μαθητές Βρετανοί μόλις έχουν λάβει τα αποτελέσματα εξετάσεών τους σε σοχλείο στο Λονδίνο Dan Kitwood Getty Images/Ideal Images
Περίπου 40 μαθητές λιποθύμησαν την Τετάρτη σε αίθουσα όπου η θέρμανση ήταν υπερβολική. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Ημέρα της Ανακωχής, την λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα σχολείο στο βόρειο Γιιρκσάιρ, ανέφεραν οι αρχές.

Οι μαθητές παρουσίασαν τάση για εμετό και λιποθυμίας, ενώ 27 από αυτούς, μαζί με έναν δάσκαλο, κατέρρευσαν, στο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ακαδημίας Άουτγουντ στο Ρίπον, όπου φοιτούν 635 μαθητές ηλικίας 11 έως 18 ετών.

«Βρισκόμασταν όλοι στην αίθουσα για την εκδήλωση και οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να λιποθυμούν», ανέφερε ο 15χρονος μαθητής Τζόσουα Χολ.

«Όταν το πρώτο παιδί αισθάνθηκε αδιαθεσία, σκεφτήκαμε ότι αυτό ήταν όλο. Αλλά ακούσαμε τον γδούπο μιας πτώσης και είδαμε πως κάποιος άλλος είχε επίσης λιποθυμήσει», είπε άλλος μαθητής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Ακολούθησε ένα ντόμινο με τρεις τέσσερις άλλους να λιποθυμούν και πολλοί μαθητές βγήκαν γρήγορα έξω για να πάρουν αέρα. Μας μετέφεραν έξω και κάποια κορίτσια είχαν κρίσεις πανικού», πρόσθεσε.

Μέλη της εξειδικευμένης ομάδας για τον εντοπισμό επικίνδυνων υλών επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις μετά το περιστατικό χωρίς να βρουν καμιά ένδειξη παρουσίας επικίνδυνων χημικών ουσιών, όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

«Είμαστε της άποψης ότι τα παιδιά απλά λιποθύμησαν και μεταδόθηκε πανικός σε όλο το σχολείο. Περισσότερα παιδιά αισθάνθηκαν ανήσυχα και άρχισαν να νοιώθουν δυσφορία», δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BBC ο Ντέιβ Γουίνσπιαρ, αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Γιόρκσιρ.

«Ενημερωθήκαμε για δύο μαθητές που εισήχθησαν σε νοσοκομείο και σε μια τοπική κλινική. Στα υπόλοιπα παιδιά προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες επιτόπου από το προσωπικό των ασθενοφόρων», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία της περιοχής.
Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά την Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ