ΚΟΣΜΟΣ

Ηρωικό σκυλάκι έσωσε το τραυματισμένο αφεντικό του από βέβαιο θάνατο

Ηρωικό σκυλάκι έσωσε το τραυματισμένο αφεντικό του από βέβαιο θάνατο
KTVQ

Μια νύχτα εορτασμού κατέληξε στον χειρότερο εφιάλτη του. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ο Bob βγήκε από το σπίτι του για να πάρει ένα ξύλο για το τζάκι, έπεσε και έσπασε τον αυχένα του. Έμεινε αβοήθητος μέσα στο χιόνι να φωνάζει για βοήθεια, όμως η μόνη που τον άκουσε ήταν η Kelsey, το Golden Retriever του. Αυτό που ακολούθησε ήταν παράδειγμα αφοσίωσης.

«Φώναζα για βοήθεια όμως ο πιο κοντινός μου γείτονας μένει σχεδόν 300 μέτρα μακριά και ήταν 10:30 το βράδυ, αλλά η Kelsey μου ήρθε», είπε ο Bob μιλώντας στο CBS News.

«Μέχρι το πρωί η φωνή μου είχε κλείσει και δεν μπορούσα να φωνάξω για βοήθεια, αλλά η Kelsey δεν σταμάτησε να γαυγίζει».

Η θερμοκρασία έφτανε τους -4 βαθμούς Κελσίου και ο Bob ξεκίνησε να παραλύει από το κρύο και το χιόνι, αλλά η σκυλίτσα δεν σταμάτησε να γαυγίζει λεπτό. Μάλιστα ξάπλωσε πάνω του για να τον ζεστάνει και να μην πάθει υποθερμία.

«Με κράτησε ζεστό και ξύπνιο. Ήξερα ότι έπρεπε να το αντέξω και ήταν επιλογή μου να μείνω ζωντανός».

Σταδιακά έχασε τις αισθήσεις του. Τελικά κάποιος άκουσε την Kelsey και μετά από 20 ώρες ταλαιπωρίας ο ιδιοκτήτης της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μέχρι να φτάσει ο Bob είχε πάθει υποθερμία. «Εντυπωσιάστηκα που δεν είχα πάθει κρυοπαγήματα», είπε. «Είμαι σίγουρος ότι οφείλεται στην αποφασιστικότητα της Kelsey».

Ο νευροχειρούργος Chaim Colen αμέσως έκανε την απαραίτητη επέμβαση στον ασθενή και παρότι ο Bob έχει μπροστά του μεγάλο δρόμο για την πλήρη ανάρρωση, μπορεί να ευχαριστεί την σκυλίτσα γιατί του έσωσε την ζωή.

«Είμαι ευγνώμων για τους δύο σωτήρες μου». «Η Kelsey με κράτησε ζεστό, ξύπνιο και δεν σταμάτησε ποτέ να γαυγίζει για βοήθεια και ο Dr. Colen μου έσωσε την ζωή και την ικανότητα μου να περπατάω. Είναι ήρωες και θα τους είμαι αιωνίως ευγνώμων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ