ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρρευση κτιρίου στη Κωνσταντινούπολη (pic)

Κατάρρευση κτιρίου στη Κωνσταντινούπολη (pic)
The Ankara Times

Δύο άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και ακόμη πέντε τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα κατάρρευσης ακατοίκητου κτιρίου στην περιοχή Zeytinburnu της Κωνσταντινούπολης.

Ένα 6χρονο παιδί βρίσκεται μεταξύ των νεκρών, ενώ ο δίδυμος αδελφός του τραυματίστηκε. Τα θύματα περνούσαν δίπλα από το κτίριο όταν αυτό κατέρρευσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Αμέσως μετά το περιστατικό οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στην εκκένωση των γειτονικών κτιρίων.

Στο κτίριο δεν ζούσε κανείς τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς είχε παρθεί απόφαση να κατεδαφιστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και 17 οχήματα της πυροσβεστικής με 55 πυροσβέστες οι οποίοι ψάχνουν κάτω από τα συντρίμμια ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν έχει παγιδευτεί κανείς.

«Πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από την κατάρρευση αυτού του κτιρίου» δήλωσε ο δήμαρχος της συνοικίας, Μουράτ Αϊντίν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και πρόσθεσε: «Τα περισσότερα από τα κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν από 2000 βρίσκονται υπό κατάρρευση».

Το κτίριο χρονολογείτο από το 1992 και είχε εκκενωθεί το 2015, εξήγησε το NTV, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους της απομάκρυνσης των ενοίκων του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ