ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Συγκρουστήκαμε με τους Ευρωπαίους για την λιτότητα στην Ελλάδα

Λευκός Οίκος: Συγκρουστήκαμε με τους Ευρωπαίους για την λιτότητα στην Ελλάδα
REUTERS/Carlos Barria

Δυσαρέσκεια για την πολιτική λιτότητας των Ευρωπαίων εταίρων στην Ελλάδα είχε εκφράσει ο Λευκός Οίκος.

Είχαμε έρθει σε αντιπαράθεση αρκετές φορές με τους Ευρωπαίους για την Ελλάδα. Επιδιώκαμε πολιτικές με επίκεντρο την ανάπτυξη και όχι την λιτότητα, σημείωσε ο σύμβουλος της εθνικής ενότητας των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του απολογισμού για την θητεία Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Δικό μας στόχος ήταν μία λύση «λιγότερο τιμωρητική» για την Ελλάδα και γι' αυτό ήρθαμε πολλές φορές σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους εταίρους, δήλωσε κατά τον απολογισμό της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα ο αναπληρωτής σύμβουλος ασφάλειας των ΗΠΑ Μπεν Ρόουντς.

Στηρίξαμε πολιτική με έμφαση στην ανάπτυξη και οχι την λιτότητα και σε αυτήν την κατεύθυνση δεν έχουν γίνει αρκετά, τόνισε ο ίδιος αναφερόμενος στην χώρα μας και την οικονομική της κατάσταση.

Στο ίδιο ύφος και οι τοποθετήσεις του υφυπουργού Οικονομικών για τις Διεθνείς Σχέσεις Νέιθαν Σιτς, ο οποίος σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έπαιξε «ενεργό» ρόλο στην ελληνική κρίση και παρενέβη σε συζητήσεις τόσο με την ελληνική κυβέρνηση, όσο και με τους ευρωπαίους εταίρους αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι Έλληνες έχουν δείξει πολύ κουράγιο στην λήψη δύσκολων αποφάσεων και αξίζουν πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση από αυτή που παίρνουν, συμπλήρωσε ο Νέιθαν Σιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ