ΚΟΣΜΟΣ

Δεν θα σταματήσει το tweeting ο Ντόναλντ Τραμπ

Δεν θα σταματήσει το tweeting ο Ντόναλντ Τραμπ
REUTERS / BRIAN SNYDER

Ο δισεκατομμυριούχος, νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κάνει συνεχείς αναρτήσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Κι όπως τόνισε... δεν σκοπεύει να απαρνηθεί την αγαπημένη του συνήθεια ακόμα κι όταν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

«Κοιτάξτε, δεν μου αρέσει το tweeting. Έχω άλλα πράγματα που θα μπορούσα να κάνω. Αλλά έρχομαι αντιμέτωπος με πολύ ανέντιμα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πολύ ανέντιμες εφημερίδες. Κι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που έχω για να μπορέσω να τα αντιμετωπίσω» υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ως επιχειρηματίας και πρώην πρωταγωνιστής τηλεριάλιτι, ο Τραμπ χρησιμοποιούσε συχνά το Twitter κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για να επικοινωνήσει τις θέσεις του. Πολλές φορές για να κατακεραυνώνει τους αντιπάλους του.

Μετά τη νίκη του τον Νοέμβριο δεν έχει σταματήσει τις αναρτήσεις και η ροή των μηνυμάτων του είναι σταθερά υψηλή, ενώ συχνά επικεντρώνεται στο να απαντάει στις επικρίσεις σε βάρος του.

Η ομάδα του μεγιστάνα είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να μεταφέρει τις συνεντεύξεις τύπου εκτός της αίθουσας της Δυτικής Πτέρυγας στο Old Executive Office Building, που βρίσκεται στο ευρύτερο συγκρότημα του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με πρόταση του επερχόμενου προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους.

Ο Τραμπ όμως, είχε άλλη γνώμη...

«Ο Τύπος τρελάθηκε, επομένως εγώ είπα να μην το μεταφέρουμε. Ωστόσο ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση» δήλωσε ο στο Fox.

«Έχουμε τόσο πολλούς ανθρώπους που θέλουν να έχουν πρόσβαση, για αυτό ακριβώς θα πρέπει απλά να επιλέξουμε τα πρόσωπα που θα έχουν δικαίωμα εισόδου. Είμαι βέβαιος ότι άλλοι άνθρωποι θα ενθουσιαστούν με αυτό» τόνισε.

«Ωστόσο προτείναμε μια πολύ μεγαλύτερη αίθουσα διότι χρειαζόμαστε μια πολύ μεγαλύτερη αίθουσα και προσφερθήκαμε να το κάνουμε αυτό, αλλά εκείνοι τρελάθηκαν».

Η αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου που χρησιμοποιείται τώρα έχει περίπου 49 θέσεις, τις οποίες έχει κατανείμει η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου (WHCA). Ο πρόεδρος της Ένωσης είναι ο Τζεφ Μέισον, ανταποκριτής του Ρόιτερς.

Η μεταφορά της αίθουσας ενημέρωσης των δημοσιογράφων θα μπορούσε να μειώσει την πρόσβαση στους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, καθώς η αίθουσα βρίσκεται πολύ κοντά στο Οβάλ Γραφείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ