ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δεκάδες νεκροί από χιονοστιβάδα σε ξενοδοχείο που χτύπησε ο σεισμός

Ιταλία: Δεκάδες νεκροί από χιονοστιβάδα σε ξενοδοχείο που χτύπησε ο σεισμός
vigili del fuoco

Μια χιονοστιβάδα που «χτύπησε» ξενοδοχείο της πόλης Φαρίντολα, λίγες ώρες μετά το ντόμινο των σεισμικών δονήσεων που έσεισαν την κεντρική Ιταλία την Τετάρτη, εκφράζονται φόβοι ότι έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Μέχρι στιγμής έχει ανασυρθεί ένας νεκρός, ενώ τα σωστικά συνεργεία προσεγγίζουν με εξαιρετική δυσκολία το σημείο, εξαιτίας του χιονιού, το οποίο σε κάποια σημεία φτάνει και τα 5 μέτρα.

Η χιονοστιβάδα σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, ενώ τεράστια ποσότητα χιονιού καταπλάκωσε το ξενοδοχείο, όπως φαίνεται και από την αεροφωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η πυροσβεστική υπηρεσία της Ιταλίας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες για «πολλούς νεκρούς» στο ξενοδοχείο Rigopiano, στο οποίο βρίσκονταν-σύμφωνα με εκτιμήσεις- περίπου 30 άνθρωποι. Δύο κατάφεραν να γλιτώσουν καθώς την στιγμή που χτύπησε η χιονοστιβάδα δεν βρίσκονταν μέσα στο κτίριο, με την μαρτυρία ενός εξ αυτών να είναι ανατριχιαστική.

Συγκλονιστικές κι ενδεικτικές του μεγέθους της καταστορφής είναι και οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του ξενοδοχείου, που μεταδόθηκαν από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, στο Rigopiano τη στιγμή που χτύπησε η χιονοστιβάδα βρίσκονταν 22 τουρίστες και 7 υπάλληλοι.

italia

πηγή: Corriere della Sera

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24 αρκετοί νεκροί εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του ξενοδοχείου ποτ βρίσκεται στο όρος Γκραν Σάσο, στην επαρχία του Αμπρούτζο, ενώ και το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μεταδίδει την ίδια πληροφορία επικαλούμενο πηγές από την ομάδα διάσωσης που έχει καταφέρει να φτάσει στο σημείο.

Η πρόσβαση των σωστικών συνεργείων στο σημείο είναι εξαιρετικά δύσκολη, κυρίως εξαιτίας του χιονιού. Οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ασθενοφόρα, έδωσαν "μάχη" για να φτάσουν στην πόλη Φαρίντολα, καθώς το ορεινό οδικό δίκτυο της Ιταλίας έχει καλυφθεί από χιόνι που σε κάποια σημεία ξεπερνά τα πέντε μέτρα.

Καθώς η πρόσβαση οδικώς είναι εξαιρετικά δύσκολη, επιστρατεύθηκαν και ελικόπτερα, τόσο της ακτοφυλακής, όσο και της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής, ώστε να συνδράμουν στο έργο των ομάδων διάσωσης.

Εκφράζονται φόβοι ότι όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες,δεν ακούγονται φωνές, ή άλλη ένδειξη ζωής.

Έπειτα από αρκετές ώρες, τα σωστικά συνεργεία που κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο, ανέσυραν τον πρώτο νεκρό από το ξενοδοχείο Rigopiano του όρους Γκράν Σάσσο. «Οι άνδρες και οι γυναίκες μας εργάζονται με ηρωϊκό τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ