ΚΟΣΜΟΣ

Ορκωμοσία Τραμπ: Ο μεγιστάνας έγραψε ο ίδιος την ομιλία του

Ορκωμοσία Τραμπ: Ο μεγιστάνας έγραψε ο ίδιος την ομιλία του
REUTERS/ JONATHAN ERNST

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ ως του 45ου προέδρου των ΗΠΑ και ο μεγιστάνας μοιράστηκε μια φωτογραφία του στο twitter, με τον ίδιο να γράφει την ομιλία που θα εκφωνήσει.

Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους από το επιτελείο του Τραμπ που μίλησαν στο CNNi, ο μεγιστάνας έγραψε μόνος του την ομιλία που θα εκφωνήσει την Παρασκευή, απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό.

Η φωτογραφία που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι από τον περασμένο μήνα και σε αυτή απεικονίζεται ο Τραμπ να γράφει τον λόγο του, στο θέρετρό του στο Mar-a-Lago, όπως είπε ο ίδιος.

Εξάλλου, ο Τραμπ είχε αναφέρει τον προηγούμενο μήνα σε καλεσμένους του στο εν λόγω θέρετρο στη Φλόριντα, ότι σχεδίαζε να γράψει μόνος του την ομιλία του.

Η απόφαση αυτή να γράψει μόνος του την ομιλία του, αποτελεί παρέκκλιση από τον τρόπο με τον οποίο χειριζόταν τις ομιλίες του κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

Σημειώνεται ότι τις ομιλίες του Τραμπ στην προεκλογική περίοδο, τις έγραφε ο σύμβουλός του Stephen Miller, ενώ δεν είναι σαφές κατά πόσο εκείνος αναμείχθηκε και στη συγγραφή της συγκεκριμένης ομιλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ