ΚΟΣΜΟΣ

Χιονοστιβάδα Ιταλία: Συνεχίζονται οι έρευνες - αυξάνονται οι επιζώντες

Χιονοστιβάδα Ιταλία: Συνεχίζονται οι έρευνες - αυξάνονται οι επιζώντες
Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Στους δέκα ανέρχεται ο αριθμός των επιζώντων στο ξενοδοχείο Rigopiano στην κεντρική Ιταλία, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί λίγο μετά το χτύπημα χιονοστιβάδας, μετά το ντόμινο σεισμών της Τετάρτης.

Όλοι οι επιζώντες είναι σε καλή κατάσταση και όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης, ανάμεσά τους βρίσκεται η σύζυγος και ο 8χρονος γιος του Τζαμπιέρο Παρέτε, του μάγειρα που πρώτος είχε σημάνει τον συναγερμό το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης οι επιζώντες κατάφεραν να σωθούν επειδή προφυλάχθηκαν κάτω από οροφή μέσα στην κουζίνα του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπόρεσαν μάλιστα εκεί να ανάψουν και μια μικρή φωτιά.

Οι διασώστες εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να εντοπίσουν και άλλους επιζώντες.

Σύμφωνα με το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Tg5, μεταξύ των έξι ανθρώπων που απεγκλωβίστηκαν, είναι κι ένα εξάχρονο κοριτσάκι.

2017 01 20T130321Z 1703425948 RC1D45DBE220 RTRMADP 3 ITALY QUAKE AVALANCHE

Πηγή: Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

2017 01 20T130554Z 761529572 RC1A91F6D2D0 RTRMADP 3 ITALY QUAKE AVALANCHE

Συνολικά στο ξενοδοχείο Rigopiano, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, βρίσκονταν 35 άνθρωποι. Δυστυχώς, 4 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι διασώστες είναι σε επαφή με μια άλλη ομάδα επιζώντων, οι οποίοι είναι ακόμη εγκλωβισμένοι μέσα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Μέλη των καραμπινιέρων, ανέφεραν ότι πρόκειται για τρεις ανθρώπους.

Σώα δύο σκυλιά του ξενοδοχείου

Επιπλέον, δύο τσοπανόσκυλα που ανήκαν στο ξενοδοχείο Rigopiano βρέθηκαν σώα και αβλαβή σε ένα κοντινό χωριουδάκι, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το σημείο της καταστροφής, ανέφερε μια υπάλληλος του ξενοδοχείου.

"Η καρδιά μου πήγε να σπάσει όταν είδα τους δύο σκύλους στον δρόμο το βράδυ της Πέμπτης, κατά τις 21.30. Τους φώναξα και με αναγνώρισαν, χάρηκα τόσο πολύ", είπε η Μαρτίνα Ρόσι.

Η 19χρονη Ιταλίδα εργάζεται στο μπαρ του ξενοδοχείου αλλά δεν βρισκόταν εκεί όταν το κτίριο καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα. Στη σελίδα της στο Facebook ανάρτησε μια φωτογραφία με τα δύο τσοπανόσκυλα, τον Λούπο και τη Νούβολα, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο ξενοδοχείο.

Η Ρόσι είπε ότι δεν ξέρει πώς τα δύο μεγάλα, λευκά σκυλιά, οι μασκότ του ξενοδοχείου, κατάφεραν να φτάσουν στο χωριουδάκι Βίλα Κούπολι. Τα σκυλιά τα φροντίζει προς το παρόν μια κυρία που είχε υιοθετήσει τα κουταβάκια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ