ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Κατάργηση του Obamacare με το πρώτο προεδρικό διάταγμα

Τραμπ: Κατάργηση του Obamacare με το πρώτο προεδρικό διάταγμα
REUTERS/Jonathan Ernst

Το πρώτο εκτελεστικό διάταγμα υπεγράφη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο και δίνει εντολή για την άμεση μείωση των κανονιστικών επιβαρύνσεων που συνδέονται με το Obamacare, την ρύθμιση «κλειδί» του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα στην Υγεία.

Το διάταγμα δόθηκε λίγο μετά το τέλος της παρέλασης του 45ου προέδρου και της οικογένειας του προς τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ επίσης υπέγραψε τους διορισμούς του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις και του επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι, οι διορισμοί των οποίων επικυρώθηκαν νωρίτερα χθες από την Γερουσία.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκο Ρινς Πράιμπους αποστέλλει ένα υπόμνημα σε υπηρεσίες διατάσσοντας την άμεση διακοπή του ρυθμιστικού πλαισίου.

Υπενθυμίζουμε πως η πρώτη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ αναφερόταν στην ανάπτυξη συστήματος πυραυλικής άμυνας «αιχμής» για να προστατευτεί η χώρα από επιθέσεις του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής προεδρίας λίγα λεπτά μετά το τέλος της ορκωμοσίας, δεν υπήρξαν όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το εάν το σύστημα είναι ίδιο με αυτό που είναι ήδη υπό ανάπτυξη ή πώς θα καλυφτούν τα έξοδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ