ΚΟΣΜΟΣ

«Γεματούλης» αθλητής του παρκούρ αποδεικνύει ότι όλα είναι δυνατά (vids)

«Γεματούλης» αθλητής του παρκούρ αποδεικνύει ότι όλα είναι δυνατά (vids)

Η σωματική του διάπλαση δεν θυμίζει αθλητή του παρκούρ, αλλά λίγη... κοιλιά φαίνεται πως δεν εμποδίζει τον Sébastien Charron να κάνει αυτό που αγαπάει.

Ο Charron είναι η ζωντανή απόδειξη του «μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του», καθώς ως άλλος «Kung Fu Panda» μόλις ξεκινήσει να κάνει τα κόλπα του αποδεικνύει ότι λίγα κιλά παραπάνω δεν στέκονται εμπόδιο στα όνειρά του.

Ξεκίνησε να εξασκείται πριν από μια δεκαετία και εντρύφησε με πάθος στην δύσκολη τέχνη. Πέντε χρόνια μετά την αρχή της ενασχόλησης του διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αυτό που τόσο αγαπούσε.

Η αγωγή και η έλλειψη σωματικής άσκησης τον οδήγησε σε μεγάλη αύξηση βάρους σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψε εντελώς την αγάπη του για το παρκούρ.

Προσφάτως ξεκίνησε και πάλι τις προπονήσεις και παρότι εξομολογείται πως η κοιλιά του τον αναγκάζει να δουλεύει σκληρότερα από ότι στο παρελθόν σε άλματα και τούμπες, τα καταφέρνει.

«Αγαπάω πραγματικά αυτό το άθλημα γιατί με ωθεί να μάθω περισσότερα, να μην τα παρατήσω, να προχωρήσω μπροστά. Όσο περισσότερο ασχολούμαι, τόσο περισσότερο νιώθω την ανάγκη να βελτιώσω στο στυλ και την ροή μου», είπε ο Sébastien μιλώντας στο Sidewalk Project.

«Από την στιγμή που ξεκίνησα τα φάρμακα, έπρεπε να σταματήσω και μου είναι δύσκολο να επανέλθω στο παιχνίδι. Αν προσθέσετε σε όλα αυτά την αύξηση στο βάρος μου, το να πηδάω και να προπονούμαι έγινε δυσκολότερο. Αλλά δεν τα παρατάω. Βήμα-βήμα νιώθω την βελτίωση, το πάω μέρα-μέρα και πλέον προχωράω χωρίς δικαιολογίες».

Ο Charron έγινε γνωστός στο διαδίκτυο όταν βίντεο του Muscle Madness στο Youtube, που τον έδειχνε να κάνει τα κόλπα του, έγινε viral.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ