ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Σε ποιους υποσχέθηκε μείωση φόρων

Τραμπ: Σε ποιους υποσχέθηκε μείωση φόρων
REUTERS / JONATHAN ERNST

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σήμερα στα διευθυντικά στελέχη 12 μεγάλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων της αμυντικής βιομηχανίας Lockheed Martin και της εταιρείας αθλητικών ειδών Under Armour Inc, ότι η κυβέρνησή του θα περιορίσει κατά 75% τους κανονισμούς που διέπουν τις εταιρείες.

"Πιστεύουμε ότι μπορούμε να περιορίσουμε τις ρυθμίσεις κατά 75%, ίσως και περισσότερο", είπε, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια των εργαζομένων και η προστασία του περιβάλλοντος είναι εγγυημένες, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ταυτόχρονα, ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε "μαζικές" μειώσεις φόρων, "τόσο για τη μεσαία τάξη όσο και για τις εταιρείες", επιμένοντας ότι πρόθεσή του είναι να επιστρέψουν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και να παράγονται προϊόντα στο αμερικανικό έδαφος.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι θα επιβάλει βαριά τέλη στις εταιρείες που θέλουν να εισάγουν προϊόντα τους στις ΗΠΑ ενώ έχουν μεταφέρει τις εργοστασιακές μονάδες τους στο εξωτερικό.

Όμως, πρόσθεσε, εκείνες που θέλουν να κατασκευάσουν εργοστάσια στις ΗΠΑ θα λάβουν γρήγορα την έγκριση για το χτίσιμό τους.

Μεταξύ των διευθυντών επιχειρήσεων που βρέθηκαν σήμερα στον Λευκό Οίκο ήταν οι Μαρκ Φιλντς (Ford), Μέριλιν Χιούσον (Lockheed Martin), Άλεξ Γκόρσκι (Johnson&Jonhnson), Μάικλ Ντελ (Dell), Ίλον Μασκ (SpaceX) και Κέβιν Πλανκ (Under Armour).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ