ΚΟΣΜΟΣ

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ μετά το κρυολόγημα (pics)

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ μετά το κρυολόγημα (pics)
REUTERS/Toby Melville

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, μετά το βαρύ κρυολόγημα που την ταλαιπώρησε την περίοδο των Χριστουγέννων, υποχρεώνοντάς την να μην παραστεί σε πολλές εκδηλώσεις, έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία επισκέφτηκε μια έκθεση με θέμα τα νησιά Φίτζι, στο Νόργουιτς.

Φορώντας ένα μακρύ φούξια παλτό με μαύρα κουμπιά κι ασορτί καπέλο, η 90χρονη μονάρχης θαύμασε περισσότερα από 270 αντικείμενα, έργα τέχνης, χαλιά, κοσμήματα από το αρχιπέλαγος του Ειρηνικού.

Ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, ηλικίας 95 ετών, δεν τη συνόδευσε λόγω προσωπικών υποχρεώσεων, σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ 2

(REUTERS/Toby Melville)

ΕΛΙΣΑΒΕΤ 4

(REUTERS/Arthur Edwards/Pool)

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Ιανουαρίου η Ελισάβετ δεν παρέστη στη λειτουργία της Πρωτοχρονιάς στα ανάκτορα του Σάντρινγκχαμ (ανατολική Αγγλία) εξαιτίας του «βαρύ κρυολογήματος» από το οποίο υπέφερε και το οποίο ήταν η αιτία της απουσίας της και από την Χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

Λίγες ημέρες αργότερα είχε εμφανιστεί δημοσίως στο ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Η Ελισάβετ παρευρίσκεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες εκδηλώσεις και είναι σπάνιο να ακυρώσει κάποια από τις επισκέψεις της για λόγους υγείας.

Το 2014 η Ελισάβετ είχε παραστεί σε 393 δημόσιες εκδηλώσεις και σε 341 το 2015, μεταδίδουν βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ 3

(REUTERS/Toby Melville)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ