ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση ανατροπή: Οι μισοί Αμερικανοί συμφωνούν με το διάταγμα Τραμπ

Δημοσκόπηση ανατροπή: Οι μισοί Αμερικανοί συμφωνούν με το διάταγμα Τραμπ
REUTERS/Jonathan Ernst

Το 49% των αμερικανών πολιτών συμφωνεί με το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου σε υπηκόους επτά μουσουλμανικών χωρών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Συγκεκριμένα, το 31% των πολιτών δήλωσε πως νοιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια από την απαγόρευση, σε αντίθεση με το 26% που δεν νοιώθουν «λιγότερο ασφαλείς». Ένα μεγαλύτερο ποσοστό της τάξεως του 33% απάντησε πως δεν θα αλλάξει τίποτα.

Στο «στρατόπεδο» των Δημοκρατικών, το 53% είναι κάθετα αντίθετο με το διάταγμα, ενώ το 51% των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων είναι απόλυτα σύμφωνοι με τη απόφαση του νέου πλανητάρχη.

Σύγκλιση απόψεων παρατηρείται στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα έπρεπε να δείξει μια προτίμηση σε χριστιανούς πρόσφυγες αντί των μουσουλμάνων. Συγκεκριμένα, το 72% των Δημοκρατικών διαφωνεί, ποσοστό μεγαλύτερο από το 45% των Ρεπουμπλικανών πολιτών.

5891e03ac461880c318b45b1

Πηγή: Reuters

Η δημοσκόπηση καταλήγει με το συμπέρασμα πως ένας στους τρεις πολίτες εκτιμά ότι η απόφαση αυτή βελτιώνει την ασφάλεια στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ