Δημοσκόπηση ανατροπή: Οι μισοί Αμερικανοί συμφωνούν με το διάταγμα Τραμπ
Το 49% των αμερικανών πολιτών συμφωνεί με το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου σε υπηκόους επτά μουσουλμανικών χωρών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.
Συγκεκριμένα, το 31% των πολιτών δήλωσε πως νοιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια από την απαγόρευση, σε αντίθεση με το 26% που δεν νοιώθουν «λιγότερο ασφαλείς». Ένα μεγαλύτερο ποσοστό της τάξεως του 33% απάντησε πως δεν θα αλλάξει τίποτα.
Στο «στρατόπεδο» των Δημοκρατικών, το 53% είναι κάθετα αντίθετο με το διάταγμα, ενώ το 51% των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων είναι απόλυτα σύμφωνοι με τη απόφαση του νέου πλανητάρχη.
Σύγκλιση απόψεων παρατηρείται στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα έπρεπε να δείξει μια προτίμηση σε χριστιανούς πρόσφυγες αντί των μουσουλμάνων. Συγκεκριμένα, το 72% των Δημοκρατικών διαφωνεί, ποσοστό μεγαλύτερο από το 45% των Ρεπουμπλικανών πολιτών.

Πηγή: Reuters
Η δημοσκόπηση καταλήγει με το συμπέρασμα πως ένας στους τρεις πολίτες εκτιμά ότι η απόφαση αυτή βελτιώνει την ασφάλεια στη χώρα.
Τον Νοέμβριο η δίκη για την διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού αμαξοστοιχίας των Τεμπών
12:09
Νίσυρος: Επίδομα γέννησης 3.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί στο νησί από τον δήμο
12:08
Νέο αυστηρό πλαίσιο για τα Airbnb ετοιμάζει η ΕΕ - Στόχος η αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
11:58
Ο Τραμπ υποσχέθηκε μέρισμα 5.000 δολαρίων αν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν τις εκλογές
11:51