ΚΟΣΜΟΣ

Και δεύτερη δημοσκόπηση βλέπει επικράτηση του Φιγιόν επί της Λεπέν

Και δεύτερη δημοσκόπηση βλέπει επικράτηση του Φιγιόν επί της Λεπέν
REUTERS / BENOIT TESSIER

Ο πρώην πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, θα επικρατήσει στον τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας αφήνοντας πίσω του την υποψήφια του ακροδεξιού κόμματος, Μαρίν Λεπέν, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Τετάρτη το ινστιτούτο Ifop Fiducial.

Ο Γάλλος πολιτικός, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες περί αργομισθίας της συζύγου του, προβλέπεται να εξασφαλίσει το 60% των ψήφων έναντι 40% της Λεπέν στον β' γύρο της 7ης Μαΐου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match.

Εντούτοις, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) αναμένεται να επικρατήσει στον α' γύρο της 23ης Απριλίου (24%), ενώ την ακολουθεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών με ποσοστό 21%. Ο ανεξάρτητος κεντρώος, Εμανουέλ Μακρόν, συγκεντρώνει ποσοστό 20% των ψήφων.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.400 ψηφοφόρων το διάστημα 29ης Ιανουαρίου - 1ης Φεβρουαρίου και, όπως γράφει το ΑΠΕ, λαμβάνει υπόψη της το ενδεχόμενο ο κεντρώος, Φρανσουά Μπαϊρού, που δεν έχει προς το παρόν αποκαλύψει τις προθέσεις του, να θέσει τελικά υποψηφιότητα στην εκλογική αναμέτρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ