ΚΟΣΜΟΣ

Hotel Mosul: Το «στολίδι» της Μοσούλης έγινε ερείπιο μετά το πέρασμα του ISIS

Hotel Mosul: Το «στολίδι» της Μοσούλης έγινε ερείπιο μετά το πέρασμα του ISIS
REUTERS/Ahmed Jadallah

Σε κτίριο-φάντασμα έχει πλέον μετατραπεί το Ninewah Oberoi Mosul Hotel, το άλλοτε επιβλητικό και χλιδάτο ξενοδοχείο 5 αστέρων, στη Μοσούλη του Ιράκ.

Ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ξενοδοχείο στα δυτικά της ιρακινής πόλης, το οποίο βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στο στόχαστρο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι το ανατίναξαν, σε μια προσπάθεια να το καταστρέψουν ολοσχερώς, ώστε να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ξανά ως βάση τους οι ιρακινές δυνάμεις, που διεξάγουν επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης.

Το ξενοδοχείο που διέθετε 262 δωμάτια, έγινε συντρίμμια, όταν οι τζιχαντιστές το ανατίναξαν χρησιμοποιώντας βαρέλια γεμάτα με την εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το IraqiNews.

Μερικές μέρες μετά, ο Ahmed Jadallah του πρακτορείου Reuters αποτύπωσε με τον φωτογραφικό φακό του το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί στο ξενοδοχείο που κάποτε φιλοξενούσε δεξιώσεις και άλλα φαντασμαγορικά γεγονότα, με πρωταγωνιστές σημαντικές προσωπικότητες της χώρας.

Σπασμένα τζάμια, κατεστραμμένες τοιχογραφίες, διαλυμένα έπιπλα συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και οι πόρτες δεν υπάρχουν πια στις θέσεις τους.

Το ξενοδοχείο, βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Τίγρη, ο οποίος διασχίζει την πόλη της Μοσούλης, την τελευταία μεγάλη πόλη στο Ιράκ που ελέγχεται ακόμη από το Ισλαμικό Κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ