ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Τραμπ … «έφαγε» τον Πούτιν στα ρωσικά ΜΜΕ

Ρωσία: Ο Τραμπ … «έφαγε» τον Πούτιν στα ρωσικά ΜΜΕ
REUTERS/ CARLOS BARRIA

Κυρίαρχο είναι το τελευταίο διάστημα στα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το όνομα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ξεπέρασε σε αριθμό δημοσιευμάτων ακόμη και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Φυσιολογικό, αλλά παροδικό θεωρούν το φαινόμενο οι Ρώσοι αναλυτές, του μιντιακού χώρου.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι, με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία του «Συστήματος συνολικής ανάλυσης Ειδήσεων» που διαθέτει, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου ήταν το πιο συχνά αναφερόμενο πρόσωπο στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Ο Τραμπ, σύμφωνα με το πρακτορείο, εμφανίζεται σε περισσότερα από 202.000 δημοσιεύματα πολιτικού και οικονομικού περιεχομένου, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος σε 147.700.

Παρόμοια είναι και τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία «Medialogia», η οποία έλαβε υπ’ όψιν της τόσο τους ποσοτικούς, όσο και ποιοτικούς δείκτες (για παράδειγμα αναφορές θετικού ή αρνητικού περιεχομένου). Με βάση τους δείκτες, ο μεν Αμερικανός πρόεδρος συγκέντρωσε 1,8 εκατομμύριο αναφορές, ενώ ο πρόεδρος Πούτιν 1,15 εκατομμύριο αναφορές.

Όπως αναφέρει η ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti, η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας«Medialogia» Ναντιέζντα Ζουκόφσκαγια, παρουσιάζοντας τα στοιχεία αυτά, υπογράμμισε ότι είναι στοιχεία ενός μηνός, του Ιανουαρίου, εκτιμώντας πως πολύ σύντομα όλα θα επανέλθουν στους προηγούμενους δείκτες, όταν το όνομα του προέδρου Πούτιν ήταν το πιο συχνά αναφερόμενο όνομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ