ΚΟΣΜΟΣ

Έξαλλος ο Ερντογάν με την Μέρκελ - Την διόρθωσε on camera (vid)

Έξαλλος ο Ερντογάν με την Μέρκελ - Την διόρθωσε on camera (vid)
REUTERS/Umit Bektas

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, η καγκελάριος μιλώντας για την τρομοκρατία και τις τζιχαντιστικές οργανώσεις, χρησιμοποίησε τον όρο «ισλαμιστική τρομοκρατία», φράση που δεν άρεσε καθόλου στον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος έσπευσε να την διορθώσει.

«Η έκφραση "ισλαμιστική τρομοκρατία" μας λυπεί βαθιά. Μια τέτοια έκφραση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται, δεν είναι δίκαιο. Διότι το Ισλάμ και η τρομοκρατία δεν μπορούν να συνδέονται» επισήμανε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Η λέξη "Ισλάμ" σημαίνει "ειρήνη". Επομένως, όταν βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη δύο λέξεις που παραπέμπουν στην ειρήνη και στην τρομοκρατία, αυτό στεναχωρεί τους πιστούς αυτής της θρησκείας (του Ισλάμ)», εξήγησε στην Μέρκελ.

«Να μην το χρησιμοποιούμε αυτό, σας παρακαλώ, διότι όταν αυτό γίνεται, θα είμαστε υποχρεωμένοι να αντιτασσόμαστε. Εάν παραμείνουμε σιωπηλοί, αυτό θα σημαίνει ότι την αποδεχόμαστε. Εγώ, ως μουσουλμάνος, ως μουσουλμάνος πρόεδρος, δεν μπορώ να το αποδεχθώ» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ