ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Παρίσι: Πυροβολισμοί στο Λούβρο

Συναγερμός στο Παρίσι: Πυροβολισμοί στο Λούβρο
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Christian Hartmann

Πυρ κατά άντρα που έφερε μαχαίρι και του επιτέθηκε άνοιξε ένας γάλλος στρατιώτης στο κέντρο του Παρισιού. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας σε δήλωσή του τόνισε πως ο δράστης φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Όπως αναφέρει το Reuters ο στρατιώτης πυροβόλησε έναν άνδρα ο οποίος προσπάθησε να εισέλθει στο μουσείο του Λούβρου κρατώντας μια βαλίτσα.

Σύμφωνα με το όσα είπε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Michel Cadot, δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στη βαλίτσα του, όμως η συμπεριφορά του έδειχνε πως ήταν έτοιμος να εξαπολύσει «τρομοκρατική επίθεση».

«Έχουμε να κάνουμε με μια επίθεση από άτομο με σαφώς επιθετική συμπεριφορά, που αντιπροσώπευε άμεση απειλή και του οποίου τα σχόλια μας οδήγησαν να πιστέψουμε ότι επιθυμούσε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση».

Ο στρατιώτης που δέχθηκε την επίθεση είναι ελαφρώς τραυματισμένος, ενώ έριξε πέντε φορές κατά του δράστη. Τα πυρά τον βρήκαν στα πόδια. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι βαρύτατα τραυματισμένος.

2017 02 03T100255Z 1883316270 LR1ED230RWKXM RTRMADP 3 FRANCE SHOOTING

(REUTERS/Christian Hartmann)

Ο άντρας πιθανότατα έδρασε μόνος του, όμως ήδη έχει γίνει μια σύλληψη ατόμου που έδειξε ύποπτη συμπεριφορά. «Ένας δεύτερος ύποπτος συνελήφθη καθώς συμπεριφερόταν ύποπτα, αλλά μέχρι στιγμή δεν έχει υπάρξει σύνδεση μεταξύ του ατόμου και της επίθεσης», είπε ο Cadot.

Η ταυτότητα και η καταγωγή του δράστη δεν είναι ακόμη γνωστά. Η περιοχή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει εκκενωθεί και ο υπουργός εσωτερικών με tweet του έκανε λόγο για «σοβαρή κατάσταση».

2017 02 03T100424Z 593751044 LR1ED230RZ1XO RTRMADP 3 FRANCE SHOOTING

(REUTERS/Christian Hartmann)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο μετά το περιστατικό. Το μουσείο, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του, είναι κλειστό.

Το μετρό δεν κάνει στάσεις στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1 η πλατεία μπροστά από το Λούβρο έχει επίσης εκκενωθεί.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση.

Στρατιώτες περιπολούν το κέντρο της πόλης λόγω των ισχυρών μέτρων ασφαλείας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 και 2016.

parisi1

(REUTERS/Christian Hartmann)

parisi2

(REUTERS/Christian Hartmann)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ