ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδή υπουργός ειρωνεύεται τον Τραμπ

Σουηδή υπουργός ειρωνεύεται τον Τραμπ
Facebook/Isabella Lövin

«Φωτιά» έχει πάρει το διαδίκτυο από φωτογραφία της αντιπροέδρου της σουηδικής κυβέρνησης Ιζαμπέλα Λέβιν, με την οποία ανακοινώνεται νέο νομοσχέδιο της Σουηδία για το κλίμα.

Η Λέβιν, που διατελεί και υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, πόζαρε δίπλα σε επτά κυρίες – η μια εκ των οποίων είναι έγκυος – για να ανακοινώσει την αλλαγή, θυμίζοντας, ειρωνικά, αντίστοιχη φωτογραφία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αναλογίες με την πόζα του πλανητάρχη να υπογράφει το προεδρικό διάταγμα για τις αμβλώσεις δίπλα σε μια ομάδα αντρών, είναι ουκ ο λίγες.

«Είμαστε μια φεμινιστική κυβέρνηση, αυτό δείχνει η φωτογραφία. Σε τελευταία ανάλυση, επαφίεται σε αυτόν που την κοιτάζει να την ερμηνεύσει», είπε απλά και ξεκάθαρα η υπουργός μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο για την φωτογραφία.

trump copy

(REUTERS/Kevin Lamarque)

«Υπάρχει ένα παγκόσμιο αίτημα να βρεθεί ένας ηγέτης για το κλίμα. Θέλω να δείξω ότι η Σουηδία είναι έτοιμη να δώσει αυτή τη μάχη», δήλωσε εκφράζοντας ακόμη ένα από τα χαρακτηριστικά που την διαχωρίζουν από τον Τραμπ, που εκφράζει σκεπτικισμό απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ