ΚΟΣΜΟΣ

Λούβρο: «Αθώος ο γιος μου» λέει ο πατέρας του Αιγύπτιου

Λούβρο: «Αθώος ο γιος μου» λέει ο πατέρας του Αιγύπτιου
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Ο πατέρας του Αιγύπτιου που κατηγορείται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λούβρο, αρνείται ότι ο γιός του έχει κάποια σχέση με την τρομοκρατία.

"Ο γιος μου δεν είναι τρομοκράτης και δεν πρόσκειται πολιτικά κάπου", δήλωσε το Σάββατο ο Ρέντα αλ Χαμάμι στην αιγυπτιακή εφημερίδα al-Masry al-Youm.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, ο γιος του πήγε στο Ντουμπάι πριν από δύο χρόνια για να εργαστεί ως εμπορικός διευθυντής σε εταιρεία. Τον χαρακτηρίζει "ένα απλό παιδί" και λέει ότι δεν είναι ριζοσπαστικοποιημένος και ότι είχε μεταβεί στη Γαλλία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για μια υπόθεση της δουλειάς και επρόκειτο να επιστρέψει το Σάββατο.

Capture1

(Πηγή: Twitter)

Σημειώνεται πως η ταυτότητα του δράστη δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμα, ωστόσο οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για έναν 29χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος μάλιστα είχε ταξιδέψει τον περασμένο μήνα στο Παρίσι, από το Ντουμπάι με τουριστική βίζα. Κάποια αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το όνομά του είναι Αμπντάλα Ρέντα αλ Χαμάμι και η καταγωγή του είναι από την αιγυπτιακή επαρχία Ντακάλια.

Ο πρώην στρατηγός της αστυνομίας υποστηρίζει ότι ο γιος του πήγε στο Λούβρο όπου έβγαλε με το κινητό του selfies πριν από την επίθεση. Η Al-Masry al-Youm όντως ανέβασε φωτογραφίες στην ηλεκτρονική της έκδοση που δείχνουν τον Αμπντάλα να στέκεται έξω από το μουσείο.

640x640 3

REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Ο πατέρας του υπόπτου έκανε επίσης έκκληση προς την αιγυπτιακή κυβέρνηση να υποστηρίξει τον γιο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ