ΚΟΣΜΟΣ

Σε στρατιωτικό κλοιό το Παρίσι

Σε στρατιωτικό κλοιό το Παρίσι
Φωτογραφία αρχείου. Γάλλοι στρατιώτες στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας Chesnot Getty Images/Ideal Images

Προστέθηκαν άλλοι 1.500 στρατιώτες στους ήδη υπάρχοντες που έχουν αναπτυχθεί στη γαλλική πρωτεύουσα. Στόχος αφενός η αυστηρότερη φύλαξη και πρόληψη νέων αιματηρών επιθέσεων. Αφετέρου η βοήθεια στις έρευνες που είναι σε πλήρη εξέλιξη. 

Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επομένως, επανέρχονται οι έλεγχοι στα σύνορα, ενώ ζήτησε να σταλούν ενισχύσεις από τις ένοπλες δυνάμεις, άλλοι 1.500 άνδρες. Αυτοί προστίθενται στους 7.000 στρατιωτικούς που είναι μόνιμα ανεπτυγμένοι στο εσωτερικό της χώρας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου.

«Είναι φρίκη», είπε ο Ολάντ, καταγγέλλοντας τις «τρομοκρατικές ενέργειες χωρίς προηγούμενο» που διαπράχθηκαν, ενώ συγχρόνως σημείωσε:

«Γνωρίζουμε από πού προήλθαν αυτές οι επιθέσεις», αλλά δεν κατονόμασε κάποια οργάνωση. «Υπάρχουν πράγματι καλοί λόγοι να φοβόμαστε», πρόσθεσε.

Ο Ολάντ ακύρωσε το ταξίδι που προγραμμάτιζε να κάνει την Κυριακή στην Τουρκία για την ετήσια σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της G20 και μετέβη αμέσως μετά την λήξη της κρίσης στο Μπατακλάν, όπου διεμήνυσε ότι η κυβέρνησή του θα διεξαγάγει έναν «αδυσώπητο» αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας.

Παράλληλα, συστήθηκε ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης και ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκλήθηκε για αργότερα το πρωί του Σαββάτου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ