Τρίτη νύχτα ταραχών στο Παρίσι μετά την επίθεση αστυνομικού σε νεαρό
Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα ξέσπασαν ταραχές στα βόρεια προάστια του Παρισιού, στην περιοχή Ολνέ-σου-Μπουά, μετά την επίθεση ενός αστυνομικού που φέρεται ότι σοδόμισε έναν νεαρό με το γκλομπ του.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας πυρπολήθηκαν 5-10 αυτοκίνητα ενώ υπέστησαν ζημιές περιπολικά και ασθενοφόρα. Από αστυνομική πηγή έγινε επίσης γνωστό ότι οι αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή εγκλωβίστηκαν και αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα για να διαλύσουν το πλήθος, ενώ έγιναν 26 συλλήψεις.
Στο εν λόγω προάστιο κατοικεί ο 22χρονος νεαρός, ο οποίος χρειάστηκε να χειρουργηθεί μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον αστυνομικό κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, την περασμένη Πέμπτη. Στον αστυνομικό έχει ασκηθεί δίωξη για βιασμό ενώ τρεις συνάδελφοί του κατηγορούνται για βιαιοπραγία από κοινού. Όλοι τους έχουν τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά τους.
Ο δήμαρχος του Ολνέ-σου-Μπουά, Μπρουνό Μπεσιζά, ζήτησε από την κυβέρνηση να στείλει ένα "ισχυρό μήνυμα" στους κατοίκους για να τους διαβεβαιώσει ότι "το κράτος τους στηρίζει, δεν είναι εναντίον τους".
Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ τόνισε ότι θα επιδειχθεί η μεγαλύτερη αυστηρότητα στους αστυνομικούς, οι οποίοι θα κριθούν ένοχοι για "σοβαρά παραπτώματα". "Ξέρω μέχρι ποιου σημείου εκτίθενται οι αστυνομικοί στο πλαίσιο του αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας και της βίας, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι απολύτως υποδειγματικοί" τόνισε.
Θανατηφόρο τροχαίο στην Πατρών-Πύργου: 16χρονος ο νεκρός, 17χρονος στους τραυματίες
12:56
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε κέντρα εκπαίδευσης της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
12:43
Axios: Τραμπ και Ζελένσκι θα συναντηθούν την Κυριακή στις ΗΠΑ
12:30
Στα «άκρα» οι σχέσεις Κίνας ΗΠΑ: Κυρώσεις από το Πεκίνο για την πώληση όπλων 11 δισ. από τον Τραμπ
12:25