Μάρτιν Σουλτς: Έχουμε ήδη μια Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων
«Έχουμε ήδη μια Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων», τόνισε ο υποψήφιος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς.
Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σε δήλωσή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ανέφερε ως σχετικά παραδείγματα το Σένγκεν, το ευρώ και την ενισχυμένη συνεργασία.
«Υπάρχουν χώρες που θέλουν να μπουν στο ευρώ, άλλες οι οποίες είναι ήδη εντός και θα ήθελαν να πετάξουν έξω κάποιον... Και άλλοι, επίσης, οι οποίοι προσπαθούν να καταφέρουν να μην τους πετάξουν έξω», υπογραμμίζει ακόμη ο υποψήφιος της γερμανικής κεντροαριστεράς.
Όπως αναφέρει η La Repubblica, o Μάρτιν Σουλτς θέλησε και να καταστήσει σαφές ότι «από την στιγμή που η Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων ήδη υπάρχει, θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν αποτέλεσε πάντα μια λύση για τα προβλήματά μας ή αν κάποιες φορές ήταν αντιθέτως η αιτία των προβλημάτων αυτών».
Στην σύντομη δήλωσή του στην ανταποκρίτρια της La Repubblica στο Βερολίνο Τόνια Μαστρομπουόνι, ο Σουλτς τόνισε επίσης ότι «η Ιταλία πρέπει να τύχει κάθε δυνατής στήριξης».
«Ο Μάρτιν Σουλτς έχει κάνει σκόνη την καγκελάριο στα γκάλοπ, το κόμμα του κέρδισε δέκα μονάδες μέσα σε δέκα μέρες και άφησε πίσω του τους Χριστιανοδημοκράτες», υπογραμμίζει εξάλλου η Ιταλίδα δημοσιογράφος σε σχόλιό της.
«Εκπληκτική η πρόταση του Ιράν για τα πυρηνικά, αλλά ο Τραμπ την αγνόησε» λέει Βρετανός αξιωματούχος
21:19
Οι φωτογραφίες που είχε στο κινητό του ο Πολωνός που κατηγορείται για κατασκοπεία στη Σούδα (vid)
21:08
«Οι πολίτες θα κρίνουν τους δημάρχους για τις επιδόσεις τους» - Μητσοτάκης για deiktesota.gov.gr
20:57
Ισραηλινός στρατός: «Θα βρούμε και θα εξουδετερώσουμε τον Μοτζτάμπα Χαμενεϊ»
20:46