ΚΟΣΜΟΣ

Μάρτιν Σουλτς: Όποιος φλερτάρει με το Grexit παίζει με τη διάσπαση της Ευρώπης

Μάρτιν Σουλτς: Όποιος φλερτάρει με το Grexit παίζει με τη διάσπαση της Ευρώπης
REUTERS/ FABRIZIO BENSCH

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζημιά που θα προκληθεί στην Ευρώπη σε περίπτωση κατά την οποία ξεκινήσει ένας νέος γύρος συζητήσεων για την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έκρουσε εκ νέου ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς.

«Όποιος φλερτάρει με το Grexit παίζει με τη διάσπαση της Ευρώπης. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι προς το συμφέρον του Ντόναλντ Τραμπ ή της Μαρίν Λεπέν, αλλά σίγουρα όχι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης. Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο», τονίζει χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του, στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενη συνέντευξή του το Σάββατο στην εφημερίδα Βild, ο Σουλτς ερωτώμενος για την διαγραφή του ελληνικού χρέους είχε επισημάνει τον κίνδυνο της «διάσπασης της ηπείρου», η οποία δεν είναι προς το γερμανικό συμφέρον.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, τόνισε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά και οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με σκληρές περικοπές για τους Έλληνες».

«Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική οικονομία θα σταθεί τότε μόνο στα πόδια της, όταν θα γίνουν ξανά και επενδύσεις. Αυτό το βλέπουν στο μεταξύ και όλοι οι διεθνείς εμπειρογνώμονες», είχε πει χαρακτηριστικά τότε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ