ΚΟΣΜΟΣ

Frontex: Μειώθηκαν στο μισό οι μεταναστευτικές εισροές από την Μεσόγειο

Frontex: Μειώθηκαν στο μισό οι μεταναστευτικές εισροές από την Μεσόγειο
Santi Palacios/ Courtesy of World Press Photo Foundation/Handout via REUTERS

Η Frontex ανακοίνωσε την Δευτέρα πως μειώθηκαν περίπου στο μισό οι μεταναστευτικές και προσφυγικές εισροές από την κεντρική Μεσόγειο, από τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016.

Όπως αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός σε δελτίο Τύπου του:

4.400 μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία διά θαλάσσης τον Ιανουάριο, (ένας αριθμός) μειωμένος κατά 16% σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα και σχεδόν 46% από τον Δεκέμβριο.

Ο βασικός λόγος για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών, όπως σημειώνει το ΑΠΕ, ήταν οι εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην κεντρική Μεσόγειο, κάτι που επηρέασε επίσης τις ροές στην ανατολική Μεσόγειο, όπου καταγράφηκε μείωση του αριθμού των αφίξεων κατά 18% τον Ιανουάριο, σύμφωνα τα ίδια στοιχεία.

Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που πέρασαν παράτυπα τα σύνορα στα δυτικά Βαλκάνια ήταν σχεδόν αμετάβλητος τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο αλλά μειωμένος κατά 97% συγκρινόμενος με τον Ιανουάριο του 2016.

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, η οποία κλιμακώθηκε μετά το 2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ