ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» της επίθεσης στο Ρέινα

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» της επίθεσης στο Ρέινα
REUTERS/Huseyin Aldemir/File Photo

Τον άνθρωπο που υπάρχουν υποψίες ότι οργάνωσε το μακελειό σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης τη βραδιά της Πρωτοχρονιάς, έχουν συλλάβει οι τουρκικές αρχές.

Όπως αναφέρει το Sputnik, πρόκειται για έναν Γάλλο τουρκικής καταγωγής, ο οποίος ήταν καταζητούμενος και συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο συγκεκριμένος είχε μπει στο στόχαστρο των Αρχών καθώς υπήρχαν υποψίες ότι έχει σχέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο συλληφθείς φέρεται να ήταν εκείνος που νοίκιασε ένα από τα διαμερίσματα το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ως κρησφύγετο ο Ουζμπέκος Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα, που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους.

Ο Μασαρίποφ, που συνελήφθη στις 16 Ιανουαρίου, είχε ομολογήσει κατά τη διάρκεια της κράτησής του ότι είναι ο δράστης του μακελειού, της πρώτης μεγάλης επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το περασμένο Σάββατο ο Μασαρίποφ, φυλακίστηκε με απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης.

Διώκεται κυρίως για "συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση", "δολοφονία περισσοτέρων του ενός ανθρώπων" και "απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης", σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Διαβάστε επίσης:

Το βίντεο ντοκουμέντο που έστειλε ο ISIS στον μακελάρη του Ρέινα

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν τον δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα

Με τον ανήλικο γιο του διέφυγε ο μακελάρης του Ρέινα

Η πλατεία Ταξίμ ήταν ο αρχικός στόχος του δράστη στο Reina

Υπηρεσία πληροφοριών εμπλέκεται στο μακελειό στο Reina

ΔΗΜΟΦΙΛΗ