ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Ακιντζί: Ο Αναστασιάδης έφυγε, όχι εγώ

Μ. Ακιντζί: Ο Αναστασιάδης έφυγε, όχι εγώ

Διαφορετική διάσταση στα όσα έγιναν νωρίτερα σήμερα στο Αεροδρόμιο της Λευκωσίας κατά τη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη έδωσε με δηλώσεις του ο Μουσταφά Ακκιντζί.

Σύμφωνα με τον τουρκοκύπριο ηγέτη αυτός που αποχώρησε από τη διαπραγμάτευση ήταν ο κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και όχι αυτός. Ο Μ. Ακκιντζί υποστήριξε ότι ο Ν. Αναστασιάδης αποχώρησε όταν ο Άιντε έθεσε το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος εξηγώντας ότι προκαλεί δυσαρέσκεια και πρέπει να διορθωθεί. Τότε, σύμφωνα με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, ο κύπριος Πρόεδρος αποχώρησε από την αίθουσα λέγοντας «δεν έχω τίποτε άλλο να πω». Κάτω από αυτές τις συνθήκες αποφάσισα ότι δεν είχα να περιμένω κάτι άλλο και αποχώρησα, είπε ο Μουσταφά Ακκιντζί.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόθεση να αποχωρήσει συνολικά από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και ότι πρόθεσή του είναι η διαδικασία να συνεχιστεί.

Αναμένεται γραπτή δήλωση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αργότερα θα υπάρξει και ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ