ΚΟΣΜΟΣ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλο τον κόσμο

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλο τον κόσμο
Βέλγοι αστυνομικοί στο σιδηροδρομικό σταθμό Reuters/Eric Vidal

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλο τον κόσμο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα, ανεβαίνει το επίπεδο συναγερμού στη Νέα Υόρκη μετά το μακελειό στη Γαλλία. Ο Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να συγκαλέσει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγνκτον για να μεταβεί στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Τουρκία.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς ένοπλοι αστυνομικοί κάνουν ελέγχους, ενώ στον σταθμό από τον οποίο φεύγουν τα τρένα για το Παρίσι υπάρχουν κοινές περιπολίες Βέλγων και Γάλλων αστυνομικών.

Μεσίστιες κυμματίζουν οι σημαίες των κρατών μελών της ΕΕ όπως και η ευρωπαϊκή σημαία έξω από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Το βελγικό υπουργείο εξωτερικών έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία συνιστά στους Βέλγους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις στο Παρίσι. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ ζήτησε από τους πολίτες της χώρας του να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Παρίσι.

Η Πολωνία δια στόματος του Κόνραντ Σιμάνσκι, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη συντηρητική κυβέρνηση που βρίσκεται υπό σχηματισμό στη Βαρσοβία, δήλωσε ότι η Πολωνία δεν μπορεί να δεχθεί μετανάστες βάσει των ποσοστώσεων της ΕΕ μετά τις επιθέσεις αυτές.

Στη Ρώμη, ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του ενίσχυσε τους συνοριακούς ελέγχους σε αεροδρόμια, λιμάνια και οδούς.

Στο Άμστερνταμ, ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα πως η Ολλανδία θα ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορα και τα αεροδρόμιά της και πρόσθεσε πως οι Ολλανδοί βρίσκονται "σε πόλεμο" με το Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Στην Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε σήμερα εντολή στις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών να παράσχουν στη Γαλλία "κάθε δυνατή βοήθεια".

Στο Βερολίνο, η αστυνομία έλαβε σήμερα μέτρα για να ενισχύσει την ασφάλεια των γαλλικών κτιρίων στη γερμανική πρωτεύουσα.

Το γραφείο συντονισμού των υπηρεσιών ασφαλείας της Σερβίας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς και αποφάσισε να αυξηθεί ο βαθμός ετοιμότητας των υπηρεσιών ασφαλείας. Συγκεκριμένα, λήφθησαν πρόσθετα μέτρα στα δημόσια κτίρια, θα αυξηθούν οι έλεγχοι όλων των οχημάτων που διασχίζουν τη Σερβία και θα ενταθούν οι έλεγχοι στα σύνορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ