Γερμανία: Απαγορεύτηκε η κούκλα... κατάσκοπος (vid)
Με γνώμονα την ασφάλεια και για την προστασία προσωπικών δεδομένων των πολιτών οι γερμανικές Αρχές απαγόρευσαν παιδική κούκλα που μιλά.
Η Κέιλα, όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες έχει λογισμικό που μπορεί να χακαριστεί εύκολα, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία ∆ικτύων συμβούλευσε τους γονείς που αγόρασαν την κούκλα για τα παιδιά τους να την καταστρέψουν.
«Η κούκλα Κέιλα απαγορεύεται στην Γερμανία», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Γιόχεν Χόμαν. «Το μέτρο επιβάλλεται και για την προστασία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας», πρόσθεσε.
Το λογισμικό της που δημιουργήθηκε από την αμερικάνικη εταιρεία Genesis Toys, επιτρέπει σε ένα παιδί να συνομιλεί μαζί της.
Αλλά όπως ανέφερε ο Χόμαν, το λογισμικό της Κέιλα θέτει κινδύνους κατασκοπείας και προσβολής της ιδιωτικής ζωής.
Ο ερευνητής Στεφάν Χέσελ, που εξέτασε το παιδικό παιχνίδι και ειδοποίησε την υπηρεσία, τόνισε πως μέσα από μια μη ασφαλή συσκευή τεχνολογίας Bluetooth, δίνεται η δυνατότητα σε τρίτους να ακούν και ακόμα και να μιλούν στο παιδί.
«Σε μια δοκιμή, κατόρθωσα να αποκτήσω πρόσβαση στο λογισμικό του παιχνιδιού ακόμη και από απόσταση αρκετών τοίχων. Το παιχνίδι δεν καλύπτει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ασφαλείας», τόνισε ο Χέσελ στον γερμανικό ιστότοπο Netzpolitik.
Δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία με την γερμανική εταιρεία διανομής του προϊόντος Vivid GmbH για κάποιο σχόλιο.
Η γερμανική κοινή γνώμη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς ακόμη δεν έχουν σβήσει οι μνήμες της δράσης της ναζιστικής Γκεστάπο αλλά και της Στάζι, της ανατολικογερμανικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας.
Φωτιά σε χώρο ενοικιαζόμενων οχημάτων στο Ηράκλειο: Κάηκαν 18 αυτοκίνητα (vid)
08:36
Έρχονται οι «Νταντάδες της Γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ για κάθε παιδί
08:30
«Βρισκόμασταν λίγα μόνο εκατοστά από το Μνημόνιο Συνεργασίας του Ισλαμαμπάντ», λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
08:25
Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα - Συνεχείς οι αφίξεις των πλοίων στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου
08:16