ΚΟΣΜΟΣ

Στο δρόμο χιλιάδες ρωμαιοκαθολικοί κατά του Ντουτέρτε (pics)

Στο δρόμο χιλιάδες ρωμαιοκαθολικοί κατά του Ντουτέρτε (pics)
REUTERS/Romeo Ranoco

Χιλιάδες ρωμαιοκαθολικοί Φιλιππινέζοι πραγματοποίησαν πορεία στη Μανίλα, στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συγκέντρωση καταγγελίας των εξωδικαστικών φόνων και των σχεδίων του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε να επαναφέρει τη θανατική ποινή για τους εγκληματίες.

Η μεγάλη αυτή διαμαρτυρία που συνδυάστηκε με προσευχή, ονομάστηκε «Πορεία για τη Ζωή» και είχε τη στήριξη της Συνόδου Καθολικών Επισκόπων των Φιλιππίνων (CBCP) και πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες αφότου η εκκλησία εξαπέλυσε ισχυρή επίθεση εναντίον του πολέμου κατά των ναρκωτικών που διεξάγει ο πρόεδρος Ντουτέρτε.

640x640 5

REUTERS/Romeo Ranoco

Οι οργανωτές δήλωσαν πως 50.000 άνθρωποι πήραν μέρος στην πορεία στη Μανίλα. Περίπου 10.000 παρέμειναν για να ακούσουν τις ομιλίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας.

640x640 4

REUTERS/Romeo Ranoco

Σημειώνεται πως περισσότεροι από 7.600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου ο Ντουτέρτε εξαπέλυσε την εκστρατεία του κατά των ναρκωτικών, πριν από επτά μήνες, ενώ περισσότεροι από 2.500 σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών στη διάρκεια επιδρομών, σύμφωνα με την αστυνομία.

640x640 6

REUTERS/Romeo Ranoco

640x640 8

REUTERS/Romeo Ranoco

Παρά τις επικρίσεις που δέχεται, ο Ντουτέρτε υποστήριξε το Σάββατο ότι η εκστρατεία έχει «μεγάλη επιτυχία».

Μιλώντας στη Στρατιωτική Ακαδημία των Φιλιππίνων, ο πρόεδρος της χώρας είπε πως το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι πιο περίπλοκο απ' ό,τι νόμιζε αρχικά και γι' αυτό χρειάστηκε να ζητήσει την υποστήριξη του στρατού.

640x640 7

REUTERS/Ezra Acayan

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αστυνομία αρνούνται ότι γίνονται εξωδικαστικές εκτελέσεις. Ωστόσο, οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν πως πολλοί θάνατοι που η αστυνομία έχει αποδώσει σε αυτόκλητους τιμωρούς, οφείλονται σε δολοφόνους που πιθανόν συνεργάζονται με την αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ