ΚΟΣΜΟΣ

Οι εντυπωσιακές στολές από το καρναβάλι της Βενετίας

Οι εντυπωσιακές στολές από το καρναβάλι της Βενετίας
REUTERS

Το καρναβάλι στην Βενετία έχει ξεκινήσει και η πόλη της Ιταλίας έχει γεμίσει με χρώματα και εντυπωσιακούς μασκαράδες.

Λέγεται, ότι το Καρναβάλι της Βενετίας ξεκίνησε από μια νίκη της «Γαληνοτάτης Δημοκρατίας» εναντίον του Πατριάρχη της Ακυληίας Ουλρίκο ντι Τρέβεν, το 1162. Σε ανάμνηση αυτής της νίκης, λοιπόν, οι άνθρωποι άρχισαν να χορεύουν και να κάνουν συγκεντρώσεις στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.

Είναι μια παράδοση που καλά κρατεί εδώ και χρόνια, όπως και οι εντυπωσιακές μάσκες, οι οποίες παραδοσιακά είναι κατασκευασμένες από δέρμα, πορσελάνη ή με την πρωτότυπη τεχνική του γυαλιού. Οι αρχικές μάσκες ήταν μάλλον απλές στον σχεδιασμό, τη διακόσμηση, και συχνά είχαν μια συμβολική και πρακτική λειτουργία.

Σήμερα, οι περισσότερες από αυτές κατασκευάζονται από γύψο και φύλλα χρυσού και είναι όλες ζωγραφισμένες στο χέρι χρησιμοποιώντας φυσικά φτερά και πολύτιμους λίθους για να διακοσμηθούν.

Πάντως, δεν υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία στην ιστορία που εξηγούν το κίνητρο για την πρώτη μάσκα που φορέθηκε στη Βενετία.

Ένας μελετητής υποστηρίζει ότι καλύπτοντας το πρόσωπο δημόσια ήταν μία μοναδική βενετσιάνικη απάντηση σε μία από τις πιο άκαμπτες ιεραρχίες στην Ευρωπαϊκή ιστορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ