ΚΟΣΜΟΣ

Η ακτινογραφία των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης

Η ακτινογραφία των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης
Τριαντάφυλλο τοποθετημένο στο τζάμι εστιατορίου που χτυπήθηκε από τους τρομοκράτες Reuters/Pascal Rossignol

Σιγά σιγά ξετυλίγεται το κουβάρι που οδηγεί στην ταυτότητα των δραστών και των συνεργών τους, που προκάλεσαν το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Κουν Χέενς ανακοίνωσε ότι έγιναν συλλήψεις πολλών ατόμων στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών.

Όπως διευκρίνισε με “τιβίβισμά” του στο twitter οι έρευνες και οι συλλήψεις σχετίζονταν με ένα όχημα με βελγικές πινακίδες κυκλοφορίας που θεάθηκε στο Παρίσι. Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν συλληφθεί.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έφοδος των βελγικών αρχών ασφαλείας, στις Βρυξέλλες για τον εντοπισμό συνεργών των τζιχαντιστών.

Στο Παρίσι, φαίνεται ότι ο ένας από τους δράστες ήταν γνώριμος των αρχών και γνωστός εξτρεμιστής. Έμενε στην ίδια περιοχή με τον δράστη της επίθεσης στο Σαρλί Εμπντό, την Αμεντί Κουλιμπαλί.

Στη Γερμανία οι αρχές φέρονται να επιβεβαιώνουν σχέση συλληφθέντα, πριν από μία εβδομάδα, με βαρύ οπλισμό με τους τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Γκατγουικ του Λονδίνου συνελήφθη ύποπτος Γαλλικής καταγωγής. Ο ύποπτος ανακρίνεται σε σχέση με πυροβόλο όπλο που εντοπίσθηκε στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου και αποτέλεσε την αιτία να ανασταλεί για λίγες ώρες η λειτουργία τμήματος του αερολιμένα.

Στην Αθήνα, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης επιβεβαίωσε ότι μέσω Λέρου, πέρασε προς το Παρίσι, τρομοκράτης καθώς έχει καταγραφεί συριακό διαβατήριο που βρέθηκε στον τόπο του μακελειού από τις Ελληνικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ