ΚΟΣΜΟΣ

O δράστης της επίθεσης σε ναό του Καΐρου εμφανίζεται σε βίντεο του ISIS

O δράστης της επίθεσης σε ναό του Καΐρου εμφανίζεται σε βίντεο του ISIS
EPA

Βίντεο στο οποίο εκτοξεύουν απειλές εναντίον των χριστιανών της Αιγύπτου έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος. Στο βίντεο εμφανίζεται ένας άνδρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι ευθύνεται για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση του Δεκεμβρίου εναντίον ενός κοπτικού καθεδρικού ναού στο Κάιρο.

Έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του και φορώντας στρατιωτικά ρούχα, ο άνδρας αυτός, το όνομα του οποίου σύμφωνα με την οργάνωση είναι Άμπου Άμπντάλα αλ Μάσρι, προτρέπει τους τζιχαντιστές σε ολόκληρο τον κόσμο να μην εγκαταλείψουν τα όπλα και υπόσχεται ότι οι ισλαμιστές που έχουν φυλακιστεί στην Αίγυπτο θα αφεθούν σύντομα ελεύθεροι και συγκεκριμένα όταν η οργάνωση «απελευθερώσει» το Κάιρο.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, έχει ήδη αναγνωρίσει τον βομβιστή ως τον 22χρονο σπουδαστή Μάχμουντ Σάφικ και πιστεύεται πως το «Άμπου Άμπνταλα αλ Μάσρι» είναι απλά το ψευδώνυμό του.

Όπως γνωστοποίησε η αιγυπτιακή κυβέρνηση, παρέμεινε υπό κράτηση για δύο μήνες το 2014 προτού ενταχθεί σε πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους στο Σινά.

«Προς τους αδελφούς μου που βρίσκονται υπό αιχμαλωσία: αναθαρρήστε, εσείς πιστοί, μην χάνετε τη δύναμή σας ούτε να πενθείτε. Ορκίζομαι στον θεό ότι πολύ σύντομα θα απελευθερώσουμε το Κάιρο και θα σας ελευθερώσουμε κι εσάς από την αιχμαλωσία. Θα έρθουμε ζωσμένοι με εκρηκτικά, το ορκίζομαι θα έρθουμε, επομένως αναθαρρήστε εσείς πιστοί», λέει ο άνδρας στο βίντεο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ