ΚΟΣΜΟΣ

Σήμερα το σημαντικό «ραντεβού» Μάικ Πενς - Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (vid)

Σήμερα το σημαντικό «ραντεβού» Μάικ Πενς - Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (vid)
REUTERS

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει την Δευτέρα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Είναι η πρώτη συνάντηση τόσο υψηλά υφιστάμενου μέλους της αμερικανικής κυβέρνησης με Ευρωπαϊκό αξιωματούχο από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μάικ Πενς το σαββατοκύριακο βρέθηκε στο Μόναχο στα πλαίσια της 53ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια, στην οποία συμμετείχε και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στόχος του ευρωπαϊκού του ταξιδιού είναι να καθησυχάσει τους συμμάχους των ΗΠΑ σχετικά με τις προθέσεις του προέδρου Τραμπ.

Σύμφωνα με έναν διπλωματικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου ο αντιπρόεδρος Πενς κατά την διάρκεια του ταξιδιού του θα «παρουσιάσει εξ' ονόματος του προέδρου, τις αμερικανικές προτεραιότητες για τη διατλαντική σχέση».

«Είμαστε εδώ για να καθησυχάσουμε την Ευρώπη όσον αφορά τον ρόλο της ως απαραίτητου εταίρου και τη δέσμευσή μας έναντι των συμμάχων μας», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

merkel pens

(Μέρκελ-Πενς βρέθηκαν στην 53η Διάσκεψη για την Ασφάλεια/Michaela Rehle)

Η συνάντηση έρχεται σε μια περίοδος που οι σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης βιώνουν μια αποσταθεροποίηση, λόγω της προσέγγισης Τραμπ σε θέματα όπως το Brexit και το ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πενς αναλαμβάνει να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ