ΚΟΣΜΟΣ

Top Chef στέλνει πολιτικό μήνυμα με αποδείξεις

Top Chef στέλνει πολιτικό μήνυμα με αποδείξεις

Το μεταναστευτικό προεδρικό διάταγμα αφορά πολλούς. Αποφασισμένοι να στείλουν με κάθε τρόπο ένα μήνυμα στον Λευκό Οίκο, Αμερικανοί πολίτες εκδηλώνουν τη διαφωνία τους στις πρόσφατες πολιτικές του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ με ευφάνταστους τρόπους.

Ο Νεοζηλανδός σεφ Mαρκ Σίμμονς με καταγωγή από τη Σκωτία άνοιξε το 2011 εστιατόριο στο Μπρούκλιν, στην Νέα Υόρκη.

Από τότε, με υπερηφάνεια, σερβίρει στους Νεοϋορκέζους παραδοσιακή κουζίνα των Kiwis (το εστιατόριο, άλλωστε, λέγεται Kiwiana) ενώ η εμφάνιση του στον διαγωνισμό Top Chef της Αμερικής του έχει δώσει δημοσιότητα.

Ένας μετανάστης στις ΗΠΑ ο Σίμμονς επηρεάζεται από την νέα ατζέντα του Οίκου. Αποφασισμένος να δηλώσει τον αντίλογο του ο σεφ αποφάσισε να εκτυπώσει ένα πολιτικό μήνυμα στις αποδείξεις της επιχείρησης του.

"Μετανάστες μαγείρεψαν το φαγητό σου"

Ο καθένας που έρχεται και τρώει στο εστιατόριό του την ώρα που είναι να πληρώσει λαμβάνει μια απόδειξη που στο κάτω της μέρος είναι τυπωμένο από την ταμειακή η εξής φράση: "Immigrants make America great (they also cooked and served your food today)".

Με δυο λόγια, ο Mαρκ Σίμμονς χρησιμοποιεί την ισχύ της μαγειρικής του για να πει, μέσω των ευχαριστημένων πελατών της Kiwiana, στον Ντόναλντ Τραμπ ότι "οι μετανάστες κάνουν την Αμερική μεγάλη (επιπλέον μαγείρεψαν και σέρβιραν, σήμερα, το φαγητό σας)".

Η δημοσιογράφος Emily O' Hara ανήρτησε φωτοτυπία της απόδειξης που έλαβε, αφότου πλήρωσε, στο λογαριασμό της στο Twitter. Το post της έχει, έως σήμερα, πάνω από 97.000 retweets και έχει πάρει 256.000 likes.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ