ΚΟΣΜΟΣ

Αποπειράθηκαν να κλέψουν την σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ (pics&vid)

Αποπειράθηκαν να κλέψουν την σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ (pics&vid)
REUTERS/Athit Perawongmetha

Η υπόθεση γύρω από την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας περιπλέκεται ακόμα περισσότερο μετά την είδηση που μετέδωσαν οι μαλαισιανές αρχές για μια περίεργη απόπειρα να κλέψουν την σορό του από το νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της αστυνομίας: «Γνωρίζουμε ότι έγιναν προσπάθειες να εισβάλλουν στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Έχουμε πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρέμβει στο νεκροτομείο».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία γνωρίζει τις ταυτότητες των υπόπτων ωστόσο δεν θέλουν να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα, όπως μεταδίδει το RT.

Σημειώνεται πως η προσπάθεια διάρρηξης του νεκροτομείου έρχεται λίγο μετά την άρνηση για την ικανοποίηση του αιτήματος του πρέσβη της Βόρεια Κορέας να επιστραφεί η σορός του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, με την αιτιολογία ότι το πτώμα του αποστάτη αδελφού δεν ανήκει στον ίδιο αλλά και πως δεν εμπιστεύονται τις αρχές της Μαλαισίας.

Πάντως στην περίεργη αυτή ιστορία δολοφονίας, αξιωματούχοι από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ εκτιμούν ότι πρόκειται για σχέδιο δολοφονίας που υλοποιήθηκε από πράκτορες της Βόρειας Κορέας.

640x640 8

REUTERS/Athit Perawongmetha

Στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει ένας 44χρονος διπλωμάτης, ο Χιον Κουάνγκ Σονγκ -που είναι ο δεύτερος γραμματέας της πρεσβείας της Βόρειας Κορέα στη χώρα-, ένας 37χρονος, ο Κιμ Ουκ Ιλ, -που είναι στέλεχος της αεροπορικής εταιρίας Air Koryo-, και ένας ακόμη άγνωστος.

640x640 9

Royal Malaysia Police/Handout via Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ