ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Ο Γκέερτ Βίλντερς διέκοψε τις δημόσιες δραστηριότητές του

Ολλανδία: Ο Γκέερτ Βίλντερς διέκοψε τις δημόσιες δραστηριότητές του
REUTERS/ MICHAEL KOOREN

Ο Γκέερτ Βίλντερς, ο ηγέτης του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις "δημόσιες δραστηριότητές του" εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξάγεται στην Ολλανδία για έναν αστυνομικό που φέρεται ότι ενημέρωνε μια "εγκληματική οργάνωση" για θέματα που αφορούσαν την ασφάλεια του ακροδεξιού βουλευτή.

"Μια ιδιαιτέρως ανησυχητική είδηση" έγραψε στο Twitter ο ίδιος ο Βίλντερς. "Μέχρι να γίνουν γνωστά όλα τα γεγονότα όσον αφορά την έρευνα για διαφθορά, το PVV διακόπτει όλες τις δημόσιες δραστηριότητές του (τη διανομή φυλλαδίων)", συνέχισε.

Ο πράκτορας αυτός, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, συνελήφθη την Τετάρτη. Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, φέρεται ότι ενημέρωνε "μια μαροκινή εγκληματική οργάνωση" για τις μετακινήσεις του Γκέερτ Βίλντερς. Ταυτόχρονα, μετείχε σε μια ομάδα αστυνομικών που είχε αναλάβει να ελέγχει τους δημόσιους χώρους στους οποίους επρόκειτο να εμφανιστούν πολιτικοί ή μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Έρικ Άκερμπομ διαβεβαίωσε πάντως ότι η ασφάλεια του Βίλντερς δεν διέτρεξε ποτέ κανέναν κίνδυνο.

Ο 53χρονος βουλευτής εκφράζει ακραίες αντιισλαμικές θέσεις και έχει χαρακτηρίσει "καθάρματα" τους Μαροκινούς που ζουν στην Ολλανδία. Αν κερδίσει τις εκλογές και αναλάβει την πρωθυπουργία υπόσχεται μεταξύ άλλων ότι θα απαγορεύσει την πώληση του Κορανίου, θα κλείσει τζαμιά και κορανικά σχολεία και θα απαγορεύσει την είσοδο μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ