ΚΟΣΜΟΣ

Στον πλήρη έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων το αεροδρόμιο της Μοσούλης

Στον πλήρη έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων το αεροδρόμιο της Μοσούλης
REUTERS/Zohra Bensemra

Με τη μάχη στη Μοσούλη να συνεχίζεται, οι ιρακινές δυνάμεις με την υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων, κατακτούν όλο και περισσότερα εδάφη από τους τζιχαντιστές. Μετά από σκληρές μάχες ατάφεραν να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το αεροδρόμιο της Μοσούλης, αφού καθάρισαν την ζώνη του αεροδρομίου από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν αφήσει πίσω τους οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

Την είδηση επιβεβαίωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο διοικητής της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (FIR) του υπουργείου Εσωτερικών, υπό την ηγεσία της οποίας έγινε η επίθεση στο αεροδρόμιο. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το αεροδρόμιο έχει απελευθερωθεί πλήρως», δήλωσε ο στρατηγός.

640x640

REUTERS/ Zohra Bensemra

Την ίδια ώρα άλλος στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις εισέβαλαν την Παρασκευή σε συνοικία της δυτικής Μοσούλης -για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις μήνες- που έχουν εξαπολύσει την επιχείρησή τους για την ανακατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος την οποία κατέχουν από το 2014.

Ο ίδιος, έκανε γνωστό ότι οι άνδρες του ανακατέλαβαν μια στρατιωτική βάση και ένα χωριό στη νοτιοδυτική Μοσούλη και εισέβαλαν σε μια κατοικημένη συνοικία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ