ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: 10 χρόνια φυλάκισης στον πρώην επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος για δωροδοκία

Κίνα: 10 χρόνια φυλάκισης στον πρώην επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος για δωροδοκία
twitter

Ο πρώην επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ) στην πόλη Κουνμίνγκ καταδικάσθηκε σε 10ετή φυλάκιση για παθητική και ενεργητική δωροδοκία από δικαστήριο της νοτιοδυτικής κινεζικής επαρχίας Γιουνάν.

Ο Γκάο Τζινσόνγκ κρίθηκε ένοχος για την αποδοχή δωροδοκιών ύψους 11,9 εκατ. γιουάν από το 2000 έως το 2015 με αντάλλαγμα δάνεια, συμβόλαια και προαγωγές τρίτων, σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε την Πέμπτη από δικαστήριο της Λινκάνγκ.

Οι μίζες δόθηκαν σε κινεζικό νόμισμα, άλλα ξένα νομίσματα, χρυσό και πολύτιμους λίθους.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, ο Γκάο κατείχε αρκετές θέσεις, όπως του εκτελεστικού αναπληρωτή δημάρχου της Κουνμίνγκ (πρωτεύουσα της επαρχίας) και του γραμματέα των δημοτικών επιτροπών του ΚΚΚ στην Κουνμίνγκ και την Κζιν.

Κατά τη διάρκεια των εορτών για το κινεζικό νέο έτος το 2010 και το 2011, ο Γκάο πλήρωσε 2 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ στον πρώην επικεφαλής του κόμματος της Γιουνάν για να τον βοηθήσει να πάρει προαγωγή, αναφέρει η δικαστική απόφαση.

Στον Γκάο επιβλήθηκε πρόστιμο 1,3 εκατ. γιουάν και όλα τα παράνομα έσοδά του θα κατασχεθούν και θα ανακτηθούν. Το δικαστήριο είπε ότι η ποινή δεν ήταν πολύ αυστηρή, επειδή ο Γκάο ομολόγησε και άλλα εγκλήματα που δεν γνώριζαν οι εισαγγελικές Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ